ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ψήφιση της τροπολογίας για τα golden boys ζητούν οι Ανεξάρτητοι

Την ψήφιση της τροπολογίας για τα golden boys ζητούν οι Ανεξάρτητοι

Με αφορμή την τροπολογία που εισηγούνται στη Βουλή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για τα golden boys, προχώρησε σε δηλώσεις ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος του τομέα οικονομικών, κ. Νότης Μαριάς.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μαριάς αναφέρει συγκεκριμένα: «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κατέθεσαν δύο τροπολογίες με τις οποίες ζητούν να μειωθούν δραστικά οι παχυλές αμοιβές των golden boys του δημοσίου και να περιοριστούν οι σύμβουλοι και παρασύμβουλοι του Πρωθυπουργού και των υπουργών σε πέντε. Η τροπολογία αυτή αφορά στις θέσεις Προέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου και μελών των Δ.Σ. όλων των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα ακόμη και αν είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο. Στην τροπολογία μεταξύ άλλων αναφέρονται ρητά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, οι τράπεζες που θα ανακεφαλαιοποιηθούν από το δημόσιο αλλά και το περίφημο Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου). Επίσης, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων δεν θα μπορούν να διορίζουν περισσότερους από 5 συμβούλους, επιστημονικούς συνεργάτες και μετακλητούς υπαλλήλους συνολικά.

Οι τροπολογίες θα συζητηθούν την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών. Σε μια φάση που η τρικομματική κυβέρνηση ετοιμάζεται να εφαρμόσει το δυσβάστακτο αντικοινωνικό πακέτο των 11,5 δις ευρώ οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούν τους βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και με αίσθημα ευθύνης να υπερψηφίσουν τις συγκεκριμένες τροπολογίες».