ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εννέα εν ενεργεία βουλευτές στη λίστα του ΣΔΟΕ

Εννέα εν ενεργεία βουλευτές στη λίστα του ΣΔΟΕ

Ποιοι ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό και ανακριβείς δηλώσεις "πόθεν έσχες".

Τι προκύπτει για Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη

Πρώην υπουργοί και υφυπουργοί, δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι, αλλά και εννέα εν ενεργεία βουλευτές βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ και ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό και ανακριβείς δηλώσεις "πόθεν έσχες".

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περίφημη λίστα με τους 31 πολιτικούς που ελέγχονται από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, περιλαμβάνονται τα ονόματα 11 πρώην υπουργών, δέκα υφυπουργών και δέκα βουλευτών.

Από τα 31 πρόσωπα, τα εννέα είναι εν ενεργεία βουλευτές, ενώ τα υπόλοιπα έχουν αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική.

Τι προκύπτει για Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη

Στα χέρια της εισαγγελέας Πόπης Παπανδρέου βρίσκεται η δικογραφία για τις καταγγελίες σε βάρος των κυρίων Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη.

Από την έρευνα που έχει διενεργήσει το ΣΔΟΕ, μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κανένα ίχνος αξιόποινης πράξης για τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τους δύο πρώην υπουργούς Γιώργο Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη.

«Στο πλαίσιο των ελέγχων που έχουν γίνει μέχρι τώρα, σύμφωνα με τα Νέα, δεν έχουν προκύψει στοιχεία για τα προαναφερθέντα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη συμπληρωματική αναφορά του Ιωσήφ Λιβανού», καταλήγει το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η κ. Πόπη Παπανδρέου έχει καλέσει να εξετάσει ως μάρτυρες τον επιχειρηματία Γιώργο Ζωγραφάκη και τον κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανό. Οι δύο άνδρες ισχυρίστηκαν ότι ο κατασκευαστικός όμιλος Καρούζου, με τον οποίο και οι ίδιοι συνεργάζονταν στο παρελθόν, λειτουργούσε ως «πλυντήριο» διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος πρώην υπουργών.

Διαβάστε επίσης: Στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτικών

Νάκος: Δεν εστάλη η λίστα του ΣΔΟΕ στη Βουλή

Στήνεται σκηνικό βίαιης ανασύνθεσης του πολιτικού συστήματος

Αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ για την απόφαση Μεϊμαράκη

Ο ξάδελφος του ξαδέλφου και η δικαστική έρευνα

Αναστέλλει τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος της Βουλής