ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπανδρέου: «Δεν γνώριζα για πραξικόπημα»

Γ. Παπανδρέου: «Δεν γνώριζα για πραξικόπημα»

Σε κατηγορηματική διάψευση του δημοσιεύματος της εφημερίδας Βήμα της Κυριακής περί «αναμενόμενου πραξικοπήματος» επί πρωθυπουργίας του προχώρησε πριν λίγο ο Γιώργος Παπανδρέου.

Το γραφείο του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Κ. Μπίκας διέψευσαν σήμερα ότι υπήρχε σχετική πληροφόρηση και ενημέρωση. Μάλιστα, από την πλευρά του κ. Παπανδρέου τονίζεται ότι «οι περσινές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, έγιναν με βάση τα προβλεπόμενα και τη νομιμότητα».

«Στοιχεία περί επικείμενου πραξικοπήματος δεν είχαν περιέλθει σε γνώση του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο του κ. Παπανδρέου και υπενθυμίζεται ότι, ανάλογες πληροφορίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας τον Νοέμβριο του 2011 σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ και είχαν διαψευστεί.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν η διασφάλιση της ικανότητας, της δυνατότητας και της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων να υπερασπίζονται τη χώρα και να εμπεδώνουν το αίσθημα της ασφάλειας στον Ελληνικό λαό».

Επιπλέον, τονίζεται ότι «οι περσινές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, έγιναν με βάση τα προβλεπόμενα και τη νομιμότητα και διασφάλιζαν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο πάντα της αποστολής τους, όπως καθορίζεται από το Σύνταγμα και τους νόμους, με σεβασμό στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας».