ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλεισμό του από τηλεοπτικές συζητήσεις καταγγέλλει το ΚΚΕ

Αποκλεισμό του από τηλεοπτικές συζητήσεις καταγγέλλει το ΚΚΕ

«Κραυγαλέο» αποκλεισμό του από τα τηλεοπτικά κανάλια καταγγέλλει τo KKE κάνοντας λόγο για κατάφωρη καταπάτηση του στοιχειώδους δικαιώματος του λαού να ενημερώνεται για τις θέσεις όλων των κομμάτων.

«Ο αποκλεισμός του ΚΚΕ από τις συζητήσεις που διοργανώνουν τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια είναι κραυγαλέος και σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της πλήρους απουσίας, της απόλυτης συσκότισης», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνει, «το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η ΝΕΤ». «Για ολόκληρες εβδομάδες και σε δεκάδες συζητήσεις που διοργανώθηκαν σε όλες τις ζώνες, πρωί και βράδυ, καθώς και στα κεντρικά δελτία, καθημερινές και Σαββατοκύριακα, δεν προσκλήθηκε ούτε ένας εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Μετά από 15 - 20 ημέρες καλείται ένας εκπρόσωπος του ΚΚΕ για να κρατιούνται τα προσχήματα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για κατάφωρη καταπάτηση του στοιχειώδους δικαιώματος του λαού να ενημερώνεται για τις θέσεις όλων των κομμάτων και προσθέτει ότι «αυτό συνιστά όχι μόνο αποκλεισμό μιας ακόμα φωνής, αλλά αποκλεισμό της άλλης άποψης που διατυπώνει το ΚΚΕ, η οποία είναι αντίθετη με τις θέσεις του κυρίαρχου πολιτικού και οικονομικού συστήματος».