ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση αποσυντίθεται

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση αποσυντίθεται

Βολές κατά των κυβερνητικών εταίρων εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Πάνος Σκουρλέτης κατηγορεί τη συγκυβέρνηση για «επικοινωνιακούς σχεδιασμούς, προκειμένου να περιοριστούν οι κυβερνητικοί κλυδωνισμοί και να κατευναστεί η λαϊκή αντίδραση».

«Δήθεν συζητάνε μέτρα που οι δύο από αυτούς έχουν ψηφίσει στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ ο τρίτος έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις τους».

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, «η απομονωμένη κυβέρνηση αποσυντίθεται και το μόνο που φαίνεται να εξασφαλίζει είναι την εύνοια των δανειστών και της κ. Μέρκελ».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα πυρά του και κατά του υπουργού Οικονομικών που δήλωσε χθες ότι αν δεν εκταμιευτεί η δόση, ο κόσμος θα πεινάσει.

«Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Στουρνάρα πως ήδη ένα μεγάλος μέρος της κοινωνίας πεινάει, ενώ η ίδια προοπτική περιμένει πολλούς ακόμη εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής που υλοποιεί».

Καταλήγοντας, ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει ότι «η ανέχεια, η ανεργία και η διάλυση του κοινωνικού κράτους συνιστούν την αντιπροσωπευτική εικόνα της ελληνικής κοινωνίας, μια εικόνα που θα μεγεθύνεται εάν ψηφισθεί το νέο πακέτο μέτρων».