ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Σαμαράς: Εμείς κάναμε ό,τι έπρεπε - Σειρά έχει η Ευρώπη

Α.Σαμαράς: Εμείς κάναμε ό,τι έπρεπε - Σειρά έχει η Ευρώπη

«Εμείς ως Ελλάδα κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε. Έχει τελειώσει από την πλευρά μας κάθε πρωτοβουλία. Πλέον, οι πρωτοβουλίες ανήκουν στην Ευρώπη» δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έπειτα από μαραθώνια σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης στην οποία προήδρευσε, αναφερόμενος ουσιαστικά τη διαφωνία που υπάρχει μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωζώνης για το ελληνικό χρέος.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε μάλιστα αισιόδοξος όσον αφορά στο θέμα της έγκρισης και καταβολής της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. «Θα έχουμε μια πολύ θετική εξέλιξη σε ότι αφορά τη δόση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς υποστηρίζοντας ότι «ενδιαφέρει το πόσα χρήματα θα πάρουμε ώστε και να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στη συνέχεια να διορθωθεί μια μεγάλη αδικία και να αποπληρώσει το κράτος τα χρέη του στους πολίτες. Δε θέλουμε ένα κράτος ανέντιμο», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Η Ελλάδα έχει και όραμα και σχέδιο για την Αναγέννησή της και για το μέλλον των παιδιών της. Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων και η δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού παραγωγικού αναπτυξιακού μοντέλου έχει ήδη ξεκινήσει. Σήμερα είχαμε μια πολύωρη συνάντηση με τους αρμόδιους για την Ανάπτυξη υπουργούς, με τους οποίους σε πρώτη φάση συζητήσαμε τα θέματα εκείνα τα οποία θα μπορέσουν να προσδώσουν αυτόν τον αναπτυξιακό δυναμισμό στον τόπο. Ο στόχος είναι ένας: να μπούμε στην καινούργια σελίδα, που λέγεται Ανάκαμψη - Ανάπτυξη. Είναι ο μόνος τρόπος για να δώσουμε πάλι χαμόγελο και αισιοδοξία στον Έλληνα και για να βρουν θέσεις εργασίας- και αυτό είναι το κυριότερο από όλα- τα νέα παιδιά στην Ελλάδα».