ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μανιτάκης αποκάλεσε εκβιαστές τους δημοσίους υπαλλήλους

Ο Μανιτάκης αποκάλεσε εκβιαστές τους δημοσίους υπαλλήλους

Βαθαίνει το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και Δημοσίων υπαλλήλων για το θέμα της διαθεσιμότητας, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να δίνει από τη Βουλή σκληρή απάντηση στους συνδικαλιστές.

«Η πολιτεία δεν θα υποκύψει στις πιέσεις και τους εκβιασμούς τους», τόνισε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο κ. Μανιτάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου.

«Υπάρχουν ομάδες συμφερόντων και πολιτικά κίνητρα που πιέζουν να μην εφαρμοστεί ο νόμος. Δεν είναι δυνατόν η πολιτεία να συνδιαλέγεται με συγκεκριμένες ομάδες γιατί πάνω απ´ όλα υπάρχει το συμφέρον του τόπου. Πρέπει να καταλάβουμε σ΄ αυτή τη χώρα ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Η πολιτεία δεν θα υποχωρήσει σε ρουσφετολογικές πιέσεις. Και πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι κανένα ρουσφέτι δεν πρόκειται να περάσει στις μετατάξεις».

Ο υπουργός ανάφερε ακόμα ότι μέχρι τη Δευτέρα θα σταλεί σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου ηλεκτρονικό έντυπο για να αναφέρουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό οι οποίους θα καλυφθούν από τους υπαλλήλους που είναι σε διαθεσιμότητα.