ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιβεβαίωση Newsbomb: Προανακριτική και για Βενιζέλο από ΣΥΡΙΖΑ

Επιβεβαίωση Newsbomb: Προανακριτική και για Βενιζέλο από ΣΥΡΙΖΑ

Επιβεβαιώθηκε πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του newsbomb.gr με την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Ευάγγελου Βενιζέλου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με την απόφαση που πήρε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος σε κοινή συνεδρίαση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει τη Σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως είχε αποκαλύψει σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ για το newsbomb.gr ο Μάρκος Μουζάκης, το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα θεωρεί ότι η κοινή πρόταση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με την οποία ζητείται προανακριτική αποκλειστικά για τον πρώην «τσάρο» Γ. Παπακωνσταντίνου, ουσιαστικά οδηγεί στη συγκάλυψη και όχι την αποκάλυψη των ευθυνών και των ενόχων.

Η πρόταση της Κουμουνδούρου επικεντρώνεται στο ότι τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης θα εισπράξουν σοβαρό πολιτικό κόστος, επειδή η αίσθηση της συγκάλυψης των ευθυνών άλλων πολιτικών προσώπων και η χρησιμοποίηση του Γ. Παπακωνσταντίνου ως εξιλαστήριου θύματος θα εδραιώσει στο λαό την εικόνα της ατιμωρησίας και της συνενοχής των τριών κυβερνητικών εταίρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το newsbomb.gr είχε τονίσει ότι δεν θα περιληφθεί στο «κάδρο» της αναζήτησης ευθυνών ο Γ. Παπανδρέου, όπως και έγινε.

Διαβάστε επίσης:

Προανακριτική για Βενιζέλο, αλλά όχι για ΓΑΠ θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ