ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου

Αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή με αφορμή την κατεπείγουσα ψήφιση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους, αφήνοντας αιχμές για την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιωτης Λαφαζάνης τόνισε ότι η διαδικασία «δεν αφήνει τίποτα όρθιο από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής» και έκανε λόγο για πραξικοπηματικές τακτικές.

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την αντίδραση της βουλευτή της Ν.Δ. Σοφίας Βούλτεψη, η οποία δήλωσε: «Άκουσα ότι είμαι περίπου πραξικοποηματίας. Είμαι ίσως όμως το μοναδικό παιδί που το πρωί της 21ης Απριλίου ξύπνησα με το περίστροφο στην πλάτη».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ κατήγγειλε τη διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου, με την οποία, όπως είπε, καλείται η Βουλή να εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία».

Από τη Χρυσή Αυγή ο Χρήστος Παππάς προειδοποίησε ότι ο ίδιος ο ελληνικός λαός θα ακυρώσει το ν/σ «γιατί δεν είναι χωράφι της κυβέρνησης η εθνική κυριαρχία να την πουλάει και την δίνει στους πιστωτές».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει ξεπεράσει κάθε όριο και ότι με διαδικασίες κατεπείγοντος ανοίγει επικίνδυνους δρόμους με τη λογική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε πως οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου έχουν δημοσιευθεί στο ΦΕΚ στο διάστημα από 12 Νοεμβρίου 2012 έως και 12 Δεκεμβρίου 2012.