ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Σήμερα μπαίνει το καρφί στο φέρετρο της Ελλάδας

Καμμένος: Σήμερα μπαίνει το καρφί στο φέρετρο της Ελλάδας

Για «κυβέρνηση Τσολάκογλου» έκανε λόγο από το βήμα του Κοινοβουλίου ο Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι «σήμερα μπαίνει το καρφί στο φέρετρο της Ελλάδας».

Ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάλεσε το λαό να πει όχι και να δώσει το «παρών» στο Σύνταγμα, επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση παραχωρεί την εθνική κυριαρχία της χώρας».

«Ότι και αν ψηφιστεί σήμερα είναι άκυρο», σημείωσε ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος στους δανειστές, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να εισπράξουν τα τοκογλυφικά επιτόκια που έχουν επιβάλει στο ελληνικό λαό.

«Το Σύνταγμα της Ελλάδος δεν καταλύεται», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κάνοντας λόγο για αντισυνταγματικές διαδικασίες.

Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι σήμερα επέλεξαν να είναι άλλα τα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ. «Να είναι πρωτοσέλιδο οι πυροβολισμοί των παρακρατικών στα γραφεία της ΝΔ. Συνήθης τακτική», σημείωσε ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τονίζοντας ότι κάποιοι επιδιώκουν να αλλάξει η ατζέντα.

Η αναφορά του κ. Καμμένου στην κυβέρνηση Τσολάκογλου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα έδρανα της συμπολίτευσης, ένταση που κορυφώθηκε όταν ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων προειδοποίησε τους βουλευτές ότι θα έχουν προσωπική ευθύνη αν ανοίξουν με την ψήφο τους το δρόμο για την παράδοση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, έως και τον ορυκτό πλούτο της χώρας.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε τη διαγραφή από τα πρακτικά της αναφοράς του κ. Καμμένου λέγοντας πως «είναι δεινή ύβρις και για την κυβέρνηση και για τους βουλευτές που την στηρίζουν».

«Δεν παίρνω πίσω τίποτε από όσα είπα. Δεν μπορείτε να αφαιρέσετε φράση, από τα πρακτικά, προέδρου κόμματος, χωρίς τη συναίνεσή μου! Αίσχος! Ποιος είστε;» ακούστηκε να λέει ο κ. Καμμένος, λέγοντας ότι πρέπει να αποδοθεί μομφή προς το Προεδρείο.

«Δίνω, λοιπόν, εγώ εντολή να διαγραφεί η φράση» επέμεινε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Ο κ. Καμμένος είχε επίσης φραστικό επεισόδιο και με το βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη. «Εσείς συνεχίζετε να παίρνετε στις επιχειρήσεις σας χορηγίες από τον ΟΠΑΠ, αλλά την ίδια ώρα, κάποιοι άλλοι πεινάνε! Οι φυλλάδες σας προσπαθούν να μας κατατάξουν στην ακροδεξιά. Πάψτε να εξυπηρετείτε άλλα συμφέροντα. Είστε μέλος του κοινοβουλίου!», παρατήρησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων απευθυνόμενος στον βουλετή, ο οποίος με τη σειρά του απάντησε ότι ουδέποτε είχε επαγγελματική εμπλοκή με τον ΔΟΛ . «Επί 20 χρόνια ήμουν διπλωμάτης», πρόσθεσε ο κ. Ψυχάρης σημειώνοντας ότι δεν θα μπορούσε να περιμένει άλλη συμπεριφορά από κάποιον που λέει ότι ψεκάζουν τον ελληνικό λαό, που ποτέ δεν είχε επάγγελμα και που πρόσβαλε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.