ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουίκ για Ράιχενμπαχ: Μολύνει τη Βουλή ο επικεφαλής της «Κομαντατούρ»

Κουίκ για Ράιχενμπαχ: Μολύνει τη Βουλή ο επικεφαλής της «Κομαντατούρ»

Επικεφαλής της «Κομαντατούρ» στην Ελλάδα αποκάλεσε τον Χόρστ Ράιχενμπαχ κατά τη σημερινή Δευτερολογία του στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι θα έρθει να μολύνει σήμερα τη Βουλή των Ελλήνων ο επικεφαλής της Κομαντατούρ στην Ελλάδα, ο Ράιχενμπαχ. Ο οποίος θα έρθει εδώ για να ενημερώσει, λέει, το Προεδρείο της Διαρκούς Επιτροπής, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Ο άνθρωπος ο οποίος χειρίζεται κατ’ εντολή του Βερολίνου τα προγράμματα που αφορούν τη χώρα μας και κυρίως τα ΕΣΠΑ.

Επιπλέον, η κυβέρνηση οφείλει να δώσει μία εξήγηση, τι ακριβώς συνέβη με το Φούχτελ και το «δωράκι» το οποίο έκανε στους Γερμανούς ο κ. Μηταράκης μέσω ΕΣΠΑ και που δεν το έχει κάνει στους ελληνικούς ΟΤΑ. Αλλά τι να πει κανείς, όταν Υπουργός Οικονομικών στην Ελλάδα είναι ο κ. Στουρνάρας – τον οποίο μάλιστα τις τελευταίες 2 ημέρες τον καυτηριάζει η καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας- και λέει σε συνέντευξή του: «Δύο πράγματα δεν αλλάζουν μόνο. Οι φόροι και ο θάνατος».

Τι να πει κανείς; Εάν αποδίδω με ακρίβεια τα λεγόμενά του, τι να πει κανείς γι’ αυτό τον ψυχρό εκτελεστή ο οποίος έρχεται και κάθεται εδώ στη Βουλή των Ελλήνων και μιλάει κατ’ αυτό τον τρόπο όταν βγαίνει στα δημόσια θεάματα. «Δεν αλλάζουν ούτε ο φόρος ούτε ο θάνατος»! Και μας έστειλε μάλιστα και το μήνυμα τώρα, ότι δεν θα γίνει καμία ρύθμιση για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. Και ερωτώ και τους 300 συναδέλφους δηλαδή τους άλλους 299 συναδέλφους ή για να ακριβολογώ τους 298, γιατί έχουμε και έναν στη Βοστώνη, εάν και κατά πόσο έχετε ή δεν έχετε δεχθεί πιέσεις από τους δικούς σας ψηφοφόρους για να γίνει επιτέλους με γενναιότητα η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Αλλά κανείς δεν μιλάει. Και αφήνετε τον ψυχρό εκτελεστή να σας λέει ότι δεν αλλάζει τίποτα, γιατί έτσι του είπε ο Τόμσεν. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που κάποιοι με αποκαλούν «γραφικό» επειδή κατέθεσα χθες τη μηνυτήρια αναφορά η οποία θα πάει μέσω της Ελληνικής Δικαιοσύνης στον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, για τον Πωλ Τόμσεν και την παρέα του. Χαίρομαι, να είμαι ο γραφικός επειδή υπερασπίζομαι, έτσι όπως εγώ εννοώ την πατρίδα μου, έτσι όπως θέλουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ την πατρίδα μας.

Έτσι όπως υπερασπίζομαι τις οικογένειες εκείνων οι οποίοι πήδηξαν από τα μπαλκόνια, για τους ίδιους λόγους που διατυμπανίζει ο ψυχρός εκτελεστής, μη αποδεχόμενος ότι λέμε όλοι μας. Και οι 300. Δεν νομίζω να υπάρχει ένας που να έχει αντίρρηση για γενναία ρύθμιση χρεών. Σε ό, τι αφορά το θέμα των ιεροδιδασκάλων. Ξεκαθαρίζουμε για μια ακόμα φορά εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, χωρίς πολλά λόγια, ότι θα ψηφίσουμε τη σχετική τροπολογία την οποία έφεραν οι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας.

Από την άλλη πλευρά, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τα σχέδια του Τουρκικού Προξενείου, να επηρεάζουν τη Βουλή των Ελλήνων. Δεν γίνεται σε καμία περίπτωση. Και θέλω πραγματικά, όχι απλά να ελπίζω, αλλά να νιώθω μέσα μου ότι και οι 300 υπηρετούμε αυτό που υπάρχει εδώ στην αίθουσα της Ολομέλειας: Την ελληνική σημαία. Και κάτι ακόμα σε σχέση με το θέμα των ιεροδιδασκάλων: Ερχόμαστε εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να συμφωνήσουμε - και μάλιστα τοποθετήθηκε και συγκεκριμένα στις τελευταίες του συνεντεύξεις ο Πρόεδρος μας Πάνος Καμμένος - για το θέμα των ιεροδιδασκάλων.

Αλλά κ. Υπουργέ μια που είσαστε Παιδείας και Θρησκευμάτων και ανεξάρτητα με το αν δεν είναι δικό σας το θέμα και είναι περισσότερο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα ήθελα να λάβετε υπόψη σας αυτό το οποίο έχει γίνει με βάση τα Μνημόνια. Τα Μνημόνια, ο Τόμσεν και η παρέα του, θέλουν να αποδεκατίσουν την Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία. Διότι για να χειροτονηθεί ένας ιερέας, πρέπει να φύγουν δέκα! Να συνταξιοδοτηθούν δέκα! Ρωτήστε οποιονδήποτε Προκαθήμενο Εκκλησίας ανά Εκλογική Περιφέρεια, να σας πει: Εάν δεν αλλάξει αυτό το θέμα το οποίο έχει να κάνει με το πώς προσλαμβάνονται στο Δημόσιο οι δημόσιοι υπάλληλοι, σε ελάχιστα χρόνια δεν θα έχουμε ιερέα, όχι για κηδείες, όχι για γάμους, όχι για βαφτίσια, ούτε καν για να χτυπούν τις καμπάνες.

Και κανείς δεν έχει με το θέμα αυτό δημόσια ασχοληθεί. Το θέτουμε εμείς ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Και παρακαλούμε πάρα πολύ ως Υπουργός Παιδείας να παρέμβετε ώστε αυτή τουλάχιστον η διάταξη να έρθει το γρηγορότερο με τροπολογία για να μπορέσουν να χειροτονηθούν Έλληνες Ορθόδοξοι ιερείς. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας ότι οφείλουμε να δώσουμε ένα τέλος στις λογικές Διαμαντοπούλου, Δραγώνα, Φραγκιαδάκη.

Τελείωσε αυτή η μαύρη περίοδος για το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας. Για το Υπουργείο της Εθνικής μας Παιδείας. Θα πρέπει να ξαναμπούμε πάλι σε τροχιές όπου πάνω απ’ όλα θα υπερασπιζόμαστε την Ελληνική Παιδεία. Και αν θέλουν κάποιοι να συνδιορθώσουμε μαζί με τους Τούρκους την ιστορία μας, τους λέμε εμείς πάρα πολύ απλά, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ότι η ιστορία άπαξ γράφεται και κανείς δεν δικαιούται να τη σβήσει. Και δεν με ενδιαφέρει αν όσοι συνωστίζονται στις προβλήτες πολιτικών κομμάτων, νομίζουν ότι μπορούν να καθυποτάξουν αυτό που βάσταξαν οι Έλληνες, χρόνια όρθιο και ιερό: Την ιστορία της Ελλάδας μας. Δεν θα το πετύχουν!».