ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσαυτάρη με τον Βούλγαρο ομόλογό του

Συνάντηση Τσαυτάρη με τον Βούλγαρο ομόλογό του

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο Βούλγαρος ομόλογός του κ. Miroslav Naydenov

παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς στο επιχειρηματικό φόρουμ που διοργάνωσε ο ΣΕΒΕ, στο πλαίσιο της Έκθεσης Ζootechnia, με συμμετοχή περίπου 50 εκπροσώπων και παραγωγικών φορέων από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Ο κ. Τσαυτάρης τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απόλυτα σύμφωνη γνώμη εξέφρασε και ο Βούλγαρος Υπουργός Γεωργίας, ο οποίος ανέφερε ότι τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα είναι κοινά και για τις δύο χώρες και οι δύσκολοι καιροί επιβάλλουν συντονισμένες δράσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της ανταγωνιστικότητας.

Ακολούθησε κατ' ιδίαν συνάντηση εργασίας των δύο Υπουργών στην οποία συμφωνήθηκε μεταξύ άλλων, ο συντονισμός των ενεργειών σε κοινοτικό επίπεδο, η ενίσχυση της συνεργασίας σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων και η εντατικότερη ανταλλαγή πληροφοριών.