ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για λίστα Λαγκάρντ: Κάποιοι βιάζονται να κλείσει η υπόθεση!

ΣΥΡΙΖΑ για λίστα Λαγκάρντ: Κάποιοι βιάζονται να κλείσει η υπόθεση!

Την έντονη αντίδραση των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μελών της προανακριτικής επιτροπής, Θοδωρή Δρίτσα, Σταύρου Κοντονή και Ζωής Κωνταντοπούλου, προκάλεσε η καθυστέρηση κατάθεσης στην Επιτροπή, του πορίσματος με τα πλήρη στοιχεία για τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Σε γραπτή δήλωσή τους οι τρεις βουλευτές, μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αφήνουν αιχμές για προσπάθεια συγκάλυψης, σημειώνοντας ότι ο λαός δεν είναι κουτός. «Εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορούν, με φθηνά επικοινωνιακά κόλπα, να δημιουργούν «μαγικές εικόνες», είναι γελασμένοι. Και εάν λογαριάζουν ότι θα παίξουν παιχνίδια συγκάλυψης στην πλάτη του λαού και της κοινωνίας, λογαριάζουν χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ», τονίζουν οι τρεις βουλευτές.

Και προσθέτουν: «Ας απαντήσουν, λοιπόν. Πώς είναι δυνατόν μέχρι σήμερα οι Τράπεζες - που ανακεφαλαιοποιούνται αφειδώς με δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού και που αμείβονται επιπλέον με εκατομμύρια ευρώ και πάλι του ελληνικού λαού από το ΤΑΙΠΕΔ, ως σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων - να μην έχουν αποστείλει στο ΣΔΟΕ πλήρη στοιχεία για τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ;».

Και συνεχίζουν θέτοντας τα εξής ερωτήματα: «Πώς είναι δυνατό το ΣΔΟΕ και ο επικεφαλής του κ. Στασινόπουλος να μην έχουν κάνει καμία ενέργεια για την επίσπευση της διαδικασίας και για τη διευκόλυνση του ελέγχου, ενώ οι υπεύθυνοι μιλούν για έλλειψη προσωπικού, υποδομής και για υπαλλήλους που έχουν παράλληλα επιφορτισθεί με πλήθος άλλα καθήκοντα; Πώς είναι δυνατόν το Υπουργείο Οικονομικών και οι αρμόδιες υπηρεσίες του να βραδύνουν τόσο προκλητικά;».

«Πώς είναι δυνατόν οι κ.κ. Γεώργιος Ζανιάς (νυν Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, πρώην Υπουργός Οικονομικών, πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών) και Χάρης Θεοχάρης, νυν Γενικός Γραμματέας Εσόδων (από Ιανουάριο 2013) και Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων από Υπουργίας Ευ. Βενιζέλου, αμφότεροι υπηρετήσαντες στο Υπουργείο Οικονομικών από Υπουργίας Γ. Παπακωνσταντίνου, να φέρονται να «πληροφορούν τον Πρόεδρο της Επιτροπής» ότι «έχουν ήδη αποσταλεί στο ΣΔΟΕ όλα τα στοιχεία που αφορούν τα μέλη της οικογένειας Παπακωνσταντίνου», ενώ αποδεικνύεται ότι αυτό δεν συμβαίνει;».

«Πώς είναι δυνατόν, στη βάση αυτής της φερόμενης πληροφόρησης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μαρκογιαννάκης να ζητεί «πόρισμα εντός 2 ημερών» επί ελλιπών στοιχείων;». Τέλος, οι τρεις βουλευτές αφού αφήνουν αιχμές για «το ποιους εξυπηρετεί αυτή η βραδυπορία» και διερωτώνται γιατί «κάποιοι βιάζονται να κλείσει η υπόθεση, χωρίς να έχουν αναζητηθεί ή συλλεγεί τα κρίσιμα στοιχεία», καταλήγουν λέγοντας: «Ο λαός δεν είναι κουτός. Και η ταυτότητα ή η ταύτιση προσώπων, καταστάσεων και κομμάτων μιλάει από μόνη της».