ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης έσωσε τον Α. Παπανδρέου από το Ειδικό Δικαστήριο

Ο Μητσοτάκης έσωσε τον Α. Παπανδρέου από το Ειδικό Δικαστήριο

Λεπτομέρειες από το περίφημο παρασκήνιο του 89' έρχονται στο φως

Μπορεί οι δυο τους να έδωσαν σκληρές μάχες κατά την εποχή που έχει μείνει στην ιστορία ως το περίφημο 89' και καλύπτει ένα φάσμα γεγονότων από το 1989 έως και το 1992, ωστόσο το παρασκήνιο φαίνεται πως έχει ακόμα έντονο πολιτικό ενδιαφέρον καθώς ευκολότερα πλέον έρχονται στο φως λεπτομέρειες για τις σχέσεις των δύο ανδρών.

Όπως αποκάλυψε ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων του Παπανδρέου, Γιάννης Καψής, ο Μητσοτάκης είχε σώσει δύο φορές τον Ανδρέα από τη βίαιη προσαγωγή στο ειδικό δικαστήριο, παρεμβαίνοντας στον εκτελών χρέη εφέτη ανακριτή Σπύρου.

Από το περιβάλλον του επίτιμου Προέδρου της ΝΔ, η πληροφορία δεν διαψεύστηκε ενώ αντίθετα μάλλον επιβεβαιώνεται καθώς ο "ψηλός" παρά τα 95 χρόνια του έχει πλήρη διαύγεια. Από το Σάββατο πάντως αναχώρησε για την Κρήτη, όπου θα περάσει τις πασχαλινές διακοπές του μετά από μία όντως ιδιαίτερα επίπονη περίοδο με συνεχή ταξίδια και εκδηλώσεις.

Πολλοί πάντως, σημειώνουν πως η συγκυρία και η επιστροφή στο δόγμα των αποκρατικοποιήσεων και του μικρού Δημοσίου, έδωσε στον άλλοτε πρωθυπουργό την ευκαιρία μέσα από τις τελευταίες εκδηλώσεις και τοποθετήσεις του, να ενισχύσει την υστεροφημία του και την αντίληψη της κοινωνίας για το πρόσωπο του, διαμορφώνοντας την εικόνα ενός διορατικού πολιτικού που εν τέλει δικαιώθηκε.