ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ηλίας Μάτσικας απαντά στο Newsbomb.gr

Ο Ηλίας Μάτσικας απαντά στο Newsbomb.gr

Τη δική του απάντηση σε χθεσινό δημοσίευμα του Newsbomb.gr με τίτλο «Σκούπα στα ‘’ρουσφέτια’’ του ΓΑΠ στο ΑΠΕ» δίνει ο τέως πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ κ. Ηλίας Μάτσικας.

Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση:

Αξιότιμοι κύριοι

Σχετικά με την ανάρτηση της ηλεκτρονικής σας έκδοσης Newsbomb και τίτλο «Σκούπα στα ‘’ρουσφέτια’’ του ΓΑΠ στο ΑΠΕ» παρακαλώ επιτρέψτε μου τις ακόλουθες παρατηρήσεις:

Είναι όντως ενδιαφέρουσα η ανάλυσή σας για το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων, η οποία χρονικά συμπίπτει με την ειδησεογραφία σε διάφορα ΜΜΕ για κατάργηση φορέων του Δημοσίου.

Σε κάποια δημοσιεύματα μάλιστα ο σχετικός κατάλογος περιλαμβάνει – κακώς βέβαια – και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν χρειάζεται να επαναλάβω για μία ακόμη φορά ότι η ενημέρωση σε καμία περίπτωση και πάντως πουθενά στην ευρωζώνη δεν μπορεί να θεωρηθεί ΔΕΚΟ. Ούτε βέβαια οι δημοσιογράφοι μπορούν να θεωρηθούν δημόσιοι υπάλληλοι.

Την περίοδο της θητείας μου ως προέδρου και γενικού διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από 9 Ιουλίου 2010 έως 15 Οκτωβρίου 2012, από κοινού με τους εργαζόμενους και τις δημοσιογραφικές ενώσεις αυτή ήταν η πάγια θέση μας και θεωρώ ότι δεν έχει αλλάξει, παρόλο που διαπιστώνω, ότι έχουν πέσει κάπως οι τόνοι για το θέμα.

Πέραν τούτου, θέλω να πιστεύω ότι και μόνο η σκέψη για κατάργηση ή και απλή απόπειρα κατάλυσης της αυτοτέλειας του ΑΠΕ-ΜΠΕ συνιστά casus belli για το δημοσιογραφικό κλάδο. Απομένει βέβαια να φανεί πώς τοποθετείται ο καθένας απέναντι στις εξελίξεις και βέβαια οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι που παραδόξως έχουν σιγήσει μετά τα τελευταία γεγονότα και κυρίως τις νέες περικοπές μισθών αναδρομικά από την 1-1-2013 με την ΚΥΑ του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σ. Κεδίκογλου.

Σχετικά με τις «εκκαθαρίσεις αργόμισθων ΄΄δημοσιογράφων’’ στο ΑΠΕ, με βύσμα τον ΓΑΠ, στις οποίες προχωρεί το περιβάλλον Σαμαρά και στο οποίο εσείς πρώτοι θα βγάλετε το ‘’καπέλο’’», όπως αναφέρετε, δεν είμαι εγώ αυτός που θα σχολιάσει την πρωτοβουλία σας ή την πολιτική σας τοποθέτηση.

Οφείλω όμως να σας καταστήσω ενήμερους ότι στο διάστημα Οκτωβρίου 2009 Ιουνίου 2010, που ήταν το μεταβατικό στάδιο κατά τη διάρκεια του οποίου καθήκοντα ασκούσε ακόμη ο προκάτοχός μου, υπήρξε ένας αριθμός εργαζομένων που προσελήφθησαν από το παράθυρο.

Αρκετοί εξ αυτών με προϋπηρεσία στο Γραφείο Τύπου του τότε κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και ετεροεπαγγελματίες, που «βαφτίστηκαν» δημοσιογράφοι επειδή δεν μπορούσαν να προσληφθούν με άλλη ειδικότητα.

Συναδελφικά
Ηλίας κ. Μάτσικας
Δημοσιογράφος
Τ. Πρόεδρο-Γενικός Διευθυντής ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Σκούπα στα «ρουσφέτια» του ΓΑΠ στο ΑΠΕ