Συνάντηση Κουτσούμπα – Σπυρόπουλου για την κοινωνική ασφάλιση

Newsroom Newsroom

Συνάντηση Κουτσούμπα – Σπυρόπουλου για την κοινωνική ασφάλιση

Την ανησυχία του ΚΚΕ για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων εξέφρασε ο γ.γ. της Κ.Ε. του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη συνάντηση που είχε με τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

Σύμφωνα με το Δημήτρη Κουτσούμπα με πρωτοβουλία του κόμματος τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με όλες τις συνταξιουχικές οργανώσεις της χώρας, τις τριτοβάθμιες ομοσπονδίες και με τα σωματεία των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο κ. Κουτσούμπας γνωστοποίησε πως στο πλαίσιο αυτό θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του ΟΑΕΕ, έτσι ώστε το ΚΚΕ να επεξεργαστεί περαιτέρω τις θέσεις του.

«Σήμερα, η σύνταξη και η ασφάλιση δεν αφορά μόνο εκείνους που, όπως λαθεμένα, θα έλεγα, συνεχίζουμε να θεωρούμε, βρίσκονται στην ηλικία συνταξιοδότησης ή ετοιμάζονται να περάσουν στην σύνταξη, αφορά τον άνθρωπο, την εργατική λαϊκή οικογένεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ πρόσθεσε πως σήμερα «πολλές εργατικές λαϊκές οικογένειες ζουν από τις πενιχρές συντάξεις του πατέρα ή της μάνας, του παππού ή της γιαγιάς και μόνο αυτό δείχνει πόσο σοβαρό και οξυμένο είναι το πρόβλημα».

«Ο άνθρωπος από την στιγμή που γεννιέται, έχει την ανάγκη ασφαλιστικής κάλυψης, το ατύχημα μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή της ζωής του, η περίθαλψη, οι τομείς υγείας έχουν αποδυναμωθεί και από αυτή την άποψη θέλουμε να ανοίξουμε το θέμα σε όλη την ελληνική κοινωνία, στα σωματεία, στους συλλόγους, καθώς αφορά την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες και την ελληνική νεολαία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved