ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή αντίδραση των Γερμανών στην «γκάφα» Χατζηδάκη...

Σφοδρή αντίδραση των Γερμανών στην «γκάφα» Χατζηδάκη...

Χθες σας τα γράφαμε και λέγαμε για το πόσο έξαλλος είναι ο Σόιμπλε από την γκάφα ολκής Χατζηδάκη, ο οποίος θέλοντας να το παίξει προφανώς έξυπνος, προανήγγειλε «κούρεμα» του ελληνικού χρέους μέσω της γερμανικής Die Welt σε μία περίοδο που κανείς στην Γερμανία δεν θέλει να ακούσει για κάτι τέτοιο.

Η δήλωση Χατζηδάκη προκάλεσε την οργή Σόιμπλε και έντονο εκνευρισμό της Μέρκελ, που θεώρησαν ότι ο Έλληνας Υπουργός «έφερε προ τετελεσμένων την γερμανική πολιτική ηγεσία».

Όλα αυτά σας τα μεταφέραμε ΕΧΘΕΣ ως αντιδράσεις της γερμανικής πλευράς. Σήμερα, μία μέρα μετά η γερμανική καγκελαρία έβαλε τον εκπρόσωπο των συγκυβερνώντων Χριστιανοδημοκρατών σε θέματα προϋπολογισμού Νόρμπερτ Μπάρτλε, για να αδειάσει ο ίδιος προσωπικά τον Κωστή Χατζηδάκη, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ NEWSBOMB. Για πρώτη φορά εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης «αδειάζει» με αυτόν τον απίστευτο τρόπο εκπρόσωπο Υπουργό μίας χώρας!

Ο κ. Μπάρτλε λέει χαρακτηριστικά για τον κ. Χατζηδάκη, ότι «είναι εκνευριστικό το ότι Έλληνες πολιτικοί κάνουν εικασίες για ένα νέο κούρεμα!» Προσθέτοντας, ότι «αυτό ξυπνά λάθος προσδοκίες και είναι εντελώς ξεκάρφωτο».

Το NEWSBOMB από χθες επισήμανε το μεγάλο λάθος που έκανε ο κ. Χατζηδάκης, επισημαίνοντας την προφανή αδυναμία του κ. Υπουργού να έχει επίγνωση των πολιτικών και γεωστρατηγικών συσχετισμών, όπως θα όφειλε, προτού προβεί σε τέτοιες δηλώσεις εκθέτοντας την ελληνική πλευρά. Να υποθέσουμε ότι ο κ. Σαμαράς έχει έρθει η ώρα να του τραβήξει το «αυτί»...

Διαβάστε επίσης:

Έξαλλος ο Σόιμπλε με τον Χατζηδάκη για την δήλωσή του στην Die Welt