ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Άκη κατά δικαστών, ΠΑΣΟΚ και τρόικας

Επίθεση Άκη κατά δικαστών, ΠΑΣΟΚ και τρόικας

Κατήγγειλε «πολιτικοδικαστικά κέντρα που ασκούν εξουσία εδώ και καιρό με παρεμβάσεις στην ελληνική κοινωνία και στις διεθνείς σχέσεις».

Με επιθέσεις κατά δικαστικών, του ΠΑΣΟΚ ακόμη και των δανειστών μας συνεχίζει από το πρωί την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ο άλλοτε πανίσχυρος υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο βασικός κατηγορούμενος στη δίκη για τις χρυσές μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων κατήγγειλε «πολιτικοδικαστικα κέντρα που ασκούν εξουσία εδώ και καιρό με παρεμβάσεις στην ελληνική κοινωνία και στις διεθνείς σχέσεις» αλλά και για κατασκευασμένο κατηγορητήριο που «ήρθε έτοιμο από νομική εταιρεία».

«Στη μεταπολίτευση δεν έχει ξανασυμβεί επίθεση τέτοια μορφής σε ένα στέλεχος της πολιτικής» είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος αρνούμενος την κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αφού όπως είπε «δεν ζήτησα και δεν πήρα ποτέ ανταλλάγματα για τα εξοπλιστικά. Δεν έχω αυτή την περιουσία που μου αποδίδουν, ούτε τους τραπεζικούς λογαριασμούς που αναφέρονται στο κατηγορητήριο».

«Μας λανσάρανε ένα κατάπτυστο κατηγορητήριο από πιστούς ανθρώπους στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο προήλθε από θεϊκή εξουσία άνωθεν», υποστήριξε ο πρώην υπουργός αναφερόμενος στο στάδιο της έρευνας της υπόθεσης από τη Βουλή. «Για πρώτη φορά στην περίπτωσή μου η ελληνική Βουλή στο σύνολό της χειραγωγήθηκε για να παρανομήσει» ισχυρίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος επαναλαμβάνοντας ότι οι διώξεις εναντίον του είναι πολιτικές.

Αναφερόμενος μάλιστα στο πάλαι ποτέ κόμμα που τον ανέδειξε είπε : «Το ΠΑΣΟΚ στην εποχή του Κ. Σημίτη πράγματι παρήγαγε πολιτική. Όμως όλα αυτά ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν όταν ανέλαβε ο Γεώργιος Παπανδρέου. Η πολιτική του δεν ήταν πολιτική, ήταν τακτικισμός, ήταν διαχείριση. Όταν συγκρουστήκαμε στο ΠΑΣΟΚ με τον Γ. Παπανδρέου τότε κάποιοι εμπνεύστηκαν τις διαδικασίες εξόντωσης του πολιτικού τους αντιπάλου»

Ο πρώην υπουργός δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στην τρόικα χαρακτηρίζοντας ανάλγητη την συμπεριφορά των δανειστών μας. «Η μικρή Ελλάδα δεν μπορεί να ορθοποδήσει. Οι δανειστές έχουν καταδικάσει τον ελληνικό λαό. Σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν θα μπορούσαν να επιβάλλουν αυτά που επέβαλαν στην Ελλάδα».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είπε ακόμη έχει τύψεις για τους συγκατηγορούμενους του γιατί αν δεν ήταν εκείνος δεν θα είχαν προφυλακιστεί.

Θεωρείται βέβαιο πάντως πως ο πρώην υπουργός θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις των εισαγγελέων και των δικαστών σχετικά με τη διαδρομή του μαύρου πολιτικού χρήματος, ενώ θα κληθεί να δώσει πειστικές εξηγήσεις και για τα χειρόγραφα σημειώματα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο γραφείο του επί της οδού Κομνά Τράκα στην Κυψέλη τα οποία αποκαλύπτουν επενδυτικές κινήσεις υπεράκτιων εταιρειών, που σύμφωνα με την κατηγορία ανήκουν στην πραγματικότητα στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Δεν αποκλείεται μάλιστα , αν κριθεί αναγκαίο, ο πρώην υπουργός να εξεταστεί κατ΄ αντιπαράσταση με άλλους συγκατηγορουμένους του, οι οποίοι έχουν ήδη αναφερθεί στο δικό του ρόλο στην όλη υπόθεση.

Σημειώνεται ότι παρούσα στο δικαστήριο μετά την πρόσφατη χειρουργική επέμβαση είναι και η σύζυγος του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη.

Διαβάστε επίσης:

Αρχίζει η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου

Δίκη Άκη: Το φόρεμα, ο φαντομάς και ο εφιάλτης

Λογίστρια Άκη: Δεν αντέχω άλλο θα τον σκοτώσω!

Ξέσπασε σε κλάματα η κόρη του Άκη κατά την απολογία της

Άκης Τσοχατζόπουλος: Απάνθρωπη η προφυλάκιση της Β. Σταμάτη