ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ο Σαμαράς πάει ξανά στις ΗΠΑ

Γιατί ο Σαμαράς πάει ξανά στις ΗΠΑ

-Τι επενδύει ο Έλληνας πρωθυπουργός στο νέο του ταξίδι

-Το πλήρες πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Πλήρες πρόγραμμα συναντήσεων έχει ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναχωρεί τις επόμενες ημέρες για τις ΗΠΑ.

Ο Αντώνης Σαμαράς στη δεύτερη επίσκεψη του στη "μεγάλη δύναμη", αναμένεται να δώσει ιδιαίτερο βάρος σε ζητήματα γεωστρατηγικής, καθώς επιθυμεί η Ελλάδα να παίξει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις στην περιοχή.

Είναι άξιο αναφοράς μάλιστα, πως την επίσκεψη στις ΗΠΑ, ακολουθεί αυτή στο Ισραήλ, όπου θα συγκληθεί το Ανώτερο Συμβούλιο Συνεργασίας των δύο χωρών προκειμένου να επικυρώσει οκτώ συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Α. Σαμαράς δίνει μεγάλο βάρος στο ρόλο του αμερικανοεβραϊκού λόμπι στο κομμάτι των επενδύσεων στη χώρα, ενώ πρόκειται να δει στη Νέα Υόρκη και τον Ντέιβιντ Χάρις, πρόεδρο της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής με τον οποίο έχει μακροχρόνιους δεσμούς, με τις εβραϊκές οργανώσεις πάντως να ζητούν επιτακτικά σκληρότερα μέτρα κατά της Χρυσής Αυγής αλλά και κατάργηση της.

Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθεί και η ομιλία του στο φημισμένο Ινστιτούτο Πίτερσον, στο οποίο αναμένεται να επισημάνει ο πρωθυπουργός το όραμα του για τη "νέα Ελλάδα" και το ρόλο της στην Ανατολική Μεσόγειο. Το παρόν πάντως, αναμένεται να δώσει και σε πρωτοβουλία του Hellenic Initiative, όπου θα βραβευθούν επιχειρηματίες.

Διαβάστε επίσης:

Όλα όσα συζήτησαν Σαμαράς – Ομπάμα

Ομπάμα: Δεν πρέπει να είμαστε κολλημένοι στη λιτότητα

«Ο Ομπάμα μέσω Σαμαρά θα στείλει μήνυμα στη Μέρκελ»

«Ο Αντώνης Σαμαράς προωθεί την Ελλάδα ως προπύργιο σταθερότητας»

ΗΠΑ: Η επίσκεψη Σαμαρά υπογραμμίζει την ισχύ των διμερών σχέσεων