ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός για το θάνατο του θείου του Δ. Ζάννα

Ο πρωθυπουργός για το θάνατο του θείου του Δ. Ζάννα

Με μεγάλη του λύπη πληροφορήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις Ηνωμένες πολιτείες την απώλεια του νομικού και πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Δημητρίου Ζάννα.

Ο εκλιπών, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών, ήταν αδερφός του παππού του πρωθυπουργού, δηλαδή θείος της μητέρας του Ελένης Ζάννα - Σαμαρά.

Ο Δημήτριος Ζάννας ήταν ένας σπουδαίος Έλληνας, ο οποίος είχε τον τίτλο το επιτίμου προέδρου του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και επίσης διετέλεσε ιδρυτικό Μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και μέλος του πρώτου ΔΣ της, πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, μέλος του ΔΣ του ΕΟΤ, μέλος του ΔΣ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, έφορος του Αμερικανικού Κολεγίου «Ανατόλια», πρόεδρος της ΧΑΝΘ και μέλος του ΔΣ για πολλά χρόνια, μέλος του ΔΣ της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης, αλλά και προσωρινός δήμαρχος Θεσσαλονίκης από τις 30 Αυγούστου 1974 μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου. Επίσης, είχε βραβευθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα ως ευπατρίδης και για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και από το κράτος του Ισραήλ για τη συμβολή του στη διάσωση Εβραίων κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος είναι αντί στεφάνου, να κατατεθούν δωρεές στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα. Η κηδεία του θα τελεστεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 14.30 στον μητροπολιτικό ναό Γρηγορίου του Παλαμά της Θεσσαλονίκης.