ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή μεταφέρεται η κόντρα για τη Χρυσή Αυγή

Στη Βουλή μεταφέρεται η κόντρα για τη Χρυσή Αυγή

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι σημερινές τοποθετήσεις των κομμάτων στο Κοινοβούλιο, αναφορικά με το θέμα της Χρυσής Αυγής.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση εμμένουν στις θέσεις τους κυρίως στο ζήτημα της νομοθετικής αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει στη Βουλή τη δική του πρόταση για αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης θα φέρει στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση αποκλείει προς το παρόν το ενδεχόμενο στήριξης της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Κουμουνδούρου έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να στηρίξει πρόταση που θα μιλάει γενικά και αόριστα σε εγκληματική οργάνωση.

Παράλληλα, σήμερα το απόγευμα εισάγεται, προς συζήτηση και διατύπωση γνώμης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής και το αίτημα των ανακριτικών αρχών για άρση της βουλευτικής ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα για την πράξη της ένταξης σε εγκλητική οργάνωση και της διευθύνσεως αυτής.

Όσον αφορά τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, ο προεδρεύων της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Τάσος Νεράντζης, αποφάσισε, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, να προχωρήσει στην κλήση του διοικητή της ΕΥΠ Θ. Δραβίλλα, στην Επιτροπή προκειμένου να την ενημερώσει για το τρέχον έργο της υπηρεσίας.