ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΑΡ: Πρέπει να ανοίξουν τα πανεπιστήμια

ΔΗΜΑΡ: Πρέπει να ανοίξουν τα πανεπιστήμια

Η Αγ. Κωνσταντίνου εκφράζει την αντίθεσή της με το μέτρο της διαθεσιμότητας στα ΑΕΙ, τονίζει εντούτοις ότι τα Πανεπιστήμια πρέπει να ανοίξουν άμεσα.

«Η ολοκλήρωση της διαδικασίας απογραφής των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΔΕΥ δεν δικαιολογεί το περαιτέρω κλείσιμο των ιδρυμάτων», αναφέρει η ΔΗΜΑΡ, συμπληρώνοντας πως τα πανεπιστήμια πρέπει να ανοίξουν και να ξαναλειτουργήσουν κανονικά προς όφελος των φοιτητών και των οικογενειών τους.

Επαναλαμβάνει πάντως τη θέση της ότι η διαθεσιμότητα που προωθεί το υπουργείο Παιδείας «δεν αντιστοιχεί στον αναγκαίο εξορθολογισμό και την αναβάθμιση των διοικητικών λειτουργιών των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων γιατί γίνεται χωρίς αξιολόγηση των δομών και χωρίς κανένα σχέδιο».

Στο πλαίσιο αυτό η Δημοκρατική Αριστερά καλεί την ηγεσία του υπουργείου να προσέλθει σε διάλογο με τις διοικήσεις των ιδρυμάτων για την αναζήτηση κοινών εναλλακτικών λύσεων, που εκτιμά πως υπάρχουν, ώστε «να αποφευχθεί ο ορατός κίνδυνος συρρίκνωσής τους και η αδυναμία εκτέλεσης των στοιχειωδών λειτουργιών τους».

Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη δηλώνει ότι στηρίζει «εκείνη την κινητικότητα που στοχεύει στην ορθολογική ανακατανομή του προσωπικού από θέσεις που πλεονάζουν σε θέσεις που ελλείπουν και έχουν διαπιστωθεί κενά μετά από εκθέσεις αξιολόγησης δομών και σχέδια στελέχωσης των υπηρεσιών των πανεπιστημίων».