ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαβρόφ σε Παπούλια: Απαραίτητη η συμμαχία Ελλάδας – Ρωσίας

Λαβρόφ σε Παπούλια: Απαραίτητη η συμμαχία Ελλάδας – Ρωσίας

Σε ιδιαιτέρως θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Σεργκέι Λαβρόφ.

«Είμαστε δύο χώρες που πολεμήσαμε μαζί πολλές φορές. Μας βοηθήσατε», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στο ρώσο υπουργό Εξωτερικών, «στην μεγάλη απελευθερωτική επανάσταση του 1821». «Πολεμήσαμε μαζί ενάντια στο ναζισμό» πρόσθεσε.

«Σήμερα έχουμε εγκάρδιες σχέσεις. Ένα εκατομμύριο Ρώσοι επισκέφθηκαν την Ελλάδα φέτος. Το 2014 εύχομαι να γίνουν δύο εκατομμύρια. Διατηρούμε εμπορικές και οικονομικές σχέσεις, αλλά αυτές είναι φτωχές σε σχέση με την εγκαρδιότητα των διμερών σχέσεων. Νομίζω ότι η άφιξή σας θα δώσει ώθηση στις σχέσεις αυτές. Οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας είναι καλές και νομίζω ότι η συνεργασία θα είναι επωφελής και για τους δύο» τόνισε.

Ο κ. Παπούλιας συνεχάρη τη Ρωσία «για την προσπάθειά σας να αποφευχθεί σύρραξη στην Συρία. Όλοι παρακολουθούσαμε με αγωνία τις προσπάθειές σας. ήταν μια μεγάλη επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας. Η παρέμβασή σας ήταν πολύ καλή και ανέπτυξε το ειδικό βάρος της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας. Το ενδιαφέρον σας συμβάλλει σε μια ισορροπία απαραίτητη για την ειρήνευση».

Από την πλευρά του ο κ. Λαβρόφ είπε: «Ένα τεράστιο ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Είμαστε δύο φίλοι λαοί και χώρες που έχουμε διαχειριστεί τα ίδια ιδανικά. Οι αρχές αυτές αποκτούν ιδιαίτερη αξία στην εποχή μας. Υπάρχουν προβλήματα που είναι εξαιρετικά πολύπλοκα και γι' αυτό είναι απαραίτητες οι συμμαχίες».