ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαβρόφ σε Τσίπρα: Tεράστιες οι δυνατότητες συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας

Λαβρόφ σε Τσίπρα: Tεράστιες οι δυνατότητες συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας

Την αξιοποίηση των τεραστίων δυνατοτήτων που ανοίγονται στη συνεργασία των δύο λαών και των δύο χωρών, υπογράμμισε στον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη σημερινή συνάντησή τους, επικεφαλής αντιπροσωπειών, στην έδρα του Πολιτιστικού Μεγάρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να κάνει μια ολοκληρωμένη περιγραφή της δραματικής κοινωνικής κρίσης που βιώνει ο ελληνικός λαός, να εκφράσει τις θέσεις του για τα βαθιά και δομικά προβλήματα της κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως επίσης και να παρουσιάσει τις εναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ευρωπαϊκής αριστεράς για την έξοδο από την κρίση.

Επίσης, αναφέρθηκε στη σημαντική προσφορά της Ρωσίας αλλά και του ίδιου του ΥΠΕΞ, Λαβρόφ, στην επικράτηση της λογικής και της διπλωματίας, στο ζήτημα της κρίσης της Συρίας. Με την ιδιότητα του υποψηφίου Προέδρου της Κομισιόν, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις σχετικές πρωτοβουλίες της ευρωπαϊκής αριστεράς για να επικρατήσει η ειρήνη και η συνεργασία των λαών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Οι δυο πλευρές αντάλλαξαν σκέψεις και προβληματισμούς γύρω από τα θέματα συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, της αγροτικής οικονομίας, των επενδύσεων και της ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης:

Λαβρόφ: Χρειάζονται συμφωνίες που θα εξασφαλίζουν Ελλάδα και Ρωσία!

Λαβρόφ: Οι ελληνορωσικές σχέσεις αποκτούν θετική δυναμική!

Συνάντηση Αβραμόπουλου με τον Νάυαρχο της Ρωσίας

«Ο Καποδίστριας ανήκει και ενώνει και τους δυο λαούς μας» (βίντεο)

Στην Αθήνα ο Λαβρόφ για ενεργειακά και αποκρατικοποιήσεις

Ρώσοι και Έλληνες τίμησαν μαζί τον Καποδίστρια στο Ναύπλιο

Ο Σαμαράς ζήτησε από τον Λαβρόφ μείωση της τιμής του φυσικού αερίου

Λαβρόφ σε Παπούλια: Απαραίτητη η συμμαχία Ελλάδας – Ρωσίας