ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος προς ΣΥΡΙΖΑ: Μην επενδύετε στο διχασμό των Ελλήνων!

Αβραμόπουλος προς ΣΥΡΙΖΑ: Μην  επενδύετε στο διχασμό των Ελλήνων!

«Να μην επενδύσουν στο διχασμό των Ελλήνων», κάλεσε τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας απόψε στη Βουλή.

«Ο τόπος χρειάζεται αισιοδοξία, πίστη και σκληρή δουλειά. Αυτό είναι ακριβώς το έργο που έχει πάρει πάνω του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος θυμίζοντας τη ρήση του Σοφοκλή «μικρού δι' αγώνος ου μέγα έρχεται κλέος». «Από ασήμαντο αγώνα, αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν προκύπτει μεγάλη δόξα», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενώ για την εξέλιξη στο Ραδιομέγαρο υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έδωσε χρόνο. Τον απαραίτητο χρόνο ώστε οι συνδικαλιστές της δημόσιας τηλεόρασης να επανακαθορίσουν τη στάση τους».

Όπως όμως σημείωσε «η εμμονή σ΄ένα μοντέλο λειτουργίας, που εκ των πραγμάτων αποτελεί παρελθόν, είναι ατελέσφορη». Ο κ. Αβραμόπουλος κάλεσε τον πολιτικό κόσμο αυτή την ώρα να συμβάλλει ώστε η νέα Δημόσια Τηλεόραση και Ραδιοφωνία να αποκτήσει ισχυρή και θεσμική ανεξαρτησία από την εκάστοτε κυβέρνηση διότι το μέλημα σήμερα είναι πως θα διασφαλιστεί η ανεξάρτητη λειτουργία της και όχι με αντιπαραθέσεις «να κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα».

Ως προς το χρόνο που κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρατήρησε ότι «έγινε σε μια στιγμή που η πατρίδα μας και το σύνολο του ελληνικού λαού αγωνίζεται για να αφήσουμε μια και καλή πίσω μας την κρίση και την εποχή των μνημονίων», «τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται συνεχώς και επίμονα για την εξασφάλιση καλύτερων όρων στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τους δανειστές μας», «τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των ξένων κυβερνήσεων και των διεθνών οργανισμών σημειώνουν τα τεράστια βήματα προόδου που έχει κάνει η χώρα μας και μάλιστα προβλέπουν ότι το 2014 η Ελλάδα θα επιστρέψει σε αναπτυξιακή τροχιά».

Ως προς τη σκοπιμότητα της πρότασης δυσπιστίας, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι «έχει ως στόχο περισσότερο να διασπάσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας». «Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα είναι συμπαγής», ανέφερε στο σημείο αυτό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και επέμεινε: «Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα δεν διασπάται. Παραμένει προσηλωμένη με το βλέμμα στο μέλλον. Προσηλωμένη στο πεπρωμένο του τόπου μας. Προσηλωμένη στον αγώνα για την αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών και των θυσιών που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια ο ελληνικός λαός».

Ο κ. Αβραμόπουλος κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις «με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με οδηγό το μέτρο, τη σοβαρότητα και την εθνική ευθύνη, που οι καιροί απαιτούν, να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινό για όλους μέλλον».

Διαβάστε επίσης:

Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας θα ψηφίσει ο Οδυσσέας Βουδούρης

Οι τοποθετήσεις των ΑΝ.ΕΛ., ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ στην πρόταση μομφής

Τσίπρας:Να σταματήσει τώρα η καταστροφική λιτότητα και το μνημόνιο!

Παπαρήγα: Μαστίγιο χρησιμοποιεί η ΝΔ, καρότο ο ΣΥΡΙΖΑ

Καμμένος σε βουλευτές: Μην κρυφτείτε πίσω από την κομματική πειθαρχία!

Μιχελάκης: Πρόταση αποσταθεροποίησης και πολιτικής ανωμαλίας

Β.Οικονόμου: Η πρόταση δυσπιστίας λειτουργεί αποπροσανατολιστικά

Κοινή γραμμή επίθεσης κατά του ΣΥΡΙΖΑ από τους εισηγητές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Ζήτημα νομιμότητας θέτει η Χρυσή Αυγή

Βούτσης: Το καντήλι της κυβέρνησής σας έχει τελειώσει

Δραγασάκης: Να αποσυρθεί η εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση