ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρβανιτόπουλος: Δεν θα χαθεί το εξάμηνο

Αρβανιτόπουλος: Δεν θα χαθεί το εξάμηνο

Τη διαβεβαίωση ότι τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν και ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Αυτή τη στιγμή οι διοικητικοί υπάλληλοι κάνουν μία απεργία, η οποία έχει κηρυχθεί παράνομη από το Πρωτοδικείο Αθηνών, βγήκε και το ΣτΕ, το οποίο απέρριψε την προσφυγή τους και αυτή τη στιγμή, οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν έχουν το δικαίωμα να καταπατούν τα δικαιώματα μεγάλης πλειοψηφίας φοιτητών και ελληνικών οικογενειών» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον REAL FM.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος διαβεβαίωσε ότι «θα σωθεί το εξάμηνο, γιατί ουσιαστικά τα μαθήματα αρχίζουν 10 - 15 Οκτωβρίου. Άρα έχουν χαθεί 3 -4 εβδομάδες και αυτές θα αναπληρωθούν. Θα γίνει από την Πολιτεία για τα Πανεπιστήμια ό,τι πρέπει, για να μη χαθεί το εξάμηνο».

Σε ερώτηση εάν το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο επιστράτευσης των διοικητικών υπαλλήλων, ανέφερε ότι υπάρχει η δυνατότητα αντιμετώπισης του προβλήματος χωρίς να χρειαστεί η ενεργοποίηση αυτού του μέτρου.

«Εφόσον και οι καθηγητές και οι φοιτητές εξέφρασαν τη βούληση να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια τη Δευτέρα και την Τρίτη, από εκεί και πέρα δεν θα μπορούν να παρεμποδιστεί η Ακαδημαϊκή λειτουργία των Πανεπιστημίων» σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Πορτοσάλτε: Ο Σαμαράς να επιτάξει τον Αρβανιτόπουλο

Ευσταθόπουλος: Ορατός ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο

ΠΟΣΔΕΠ: Ανάγκη πρωτοβουλιών για να αρθεί το αδιέξοδο στα Πανεπιστήμια