ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την Τζάκρη ποιος;

Μετά την Τζάκρη ποιος;

Η Θεοδώρα Τζάκρη, αποτελεί πραγματικά μια ευχάριστη έκπληξη για όλες τις γυναίκες που θέλουν να ξεκινήσουν μια πολιτική σταδιοδρομία. Όχι τόσο με τις... πολιτικές της επιλογές όσο με τις... στυλιστικές.

Το όνομα της βέβαια τις τελευταίες μέρες δεν έχει να κάνει με το look της αλλά με το «Όχι» που είπε την περασμένη Κυριακή στην κρίσιμη ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Η Θεοδώρα, κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε και δεν ήταν τίποτα παραπάνω από τη διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ. Ήταν όμως κάτι αναμενόμενο; Και αν ναι, ποιος θα την ακολουθήσει σε αυτή την δύσκολη επιλογή της;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν της είχε και αυτό που λέμε ιδιαίτερη συμπάθεια. Αυτό που ενόχλησε πρωτίστως τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ήταν το γεγονός ότι έτσι ενδεχομένως να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου και για άλλα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος.

Ο Νίκος Σηφουνάκης ήταν ένας εξ αυτών ο οποίος παρέμεινε μεν στην ομάδα αλλά αποχώρησε από τη θέση του εισηγητή για θέματα ναυτιλίας και υποδομών και έστειλε έτσι το «μήνυμα» στον πρόεδρο του κόμματος, ότι θέλει να παραμείνει στο κόμμα αλλά όχι από θέση ισχύος.

Σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα, ο κύριος Σηφουνάκης προέρχεται από την παπανδρεϊκή πτέρυγα η οποία βέβαια τη δεδομένη στιγμή και μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού, δεν επιθυμεί καμιά ρήξη με την κυβέρνηση αν και δε συμφωνεί με πολλές από τις κινήσεις της όσον αφορά τις συζητήσεις της με την Τρόικα.

Ενδιαφέρον βέβαια προκαλεί το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε σε συνεργάτες και πρώην υπουργούς ένα... ερωτηματολόγιο. Μεταξύ των ερωτημάτων ο Γιώργος Παπανδρέου ζητά την άποψη τους για το αν η κυβέρνηση του υπονομεύθηκε. Κανείς όμως δεν γνωρίζει το νόημα της κίνησης του αυτής.

Το στρατόπεδο Βενιζέλου από την άλλη δε φαίνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τις κινήσεις αυτές του πρώην πρωθυπουργού και αναζητά να δυναμωθεί ο πόλος γύρω από το πρόσωπο του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Βασικό ρόλο στην κίνηση αυτή φαίνεται να έχουν οι κ.κ. Διονύσης Παναγιωτάκης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Π. Κουκουλόπουλος και τελευταίως και η κυρία Αφροδίτη Αλ Σάλεχ.

Αυτός που φαίνεται να απομακρύνεται από την πτέρυγα Βενιζέλου είναι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, κ. Ν.Ανδρουλάκης ο οποίος μπορεί βέβαια να δίνει το παρόν σε συσκέψεις αλλά δεν ανήκει στην ομάδα που λαμβάνει αποφάσεις. Μάλισταο ίδος προτιμά να διατηρεί τις επαφές του με στελέχη της βάσης του κόμματος αφού πιστεύει πως έτσι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να διατηρήσει κάποια ανεκτά ποσοστά..

Και τέλος αλλά όχι ο... τελευταίος, είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος αν και ανήκει ακόμα στο κόμμα της Τρικούπη, οι απόψεις του δε συνάδουν τις περισσότερες φορές με τη γραμμή του κινήματος.

Διαβάστε επίσης:

Θεοδώρα Λουμπουντέν-Τζάκρη: Το χρονικό της πανάκριβης διαγραφής

Ποιος βουλευτής ήξερε για το «άνοιγμα» της Τζάκρη στο ΣΥΡΙΖΑ

Θεοδώρα Τζάκρη: Αριστερή κυβέρνηση τον Μάιο