ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Λούκα πρόεδρος του... εαυτού της!

Η Λούκα πρόεδρος του... εαυτού της!

Ολόκληρο κατεβατό διαβάζουμε για τις δεσμεύσεις της παράταξης της Λούκας Κατσέλη. Αραγε ποιος το διάβασε; Ποια είναι τα μέλη της παράταξης;

Σχετικά με το «προοδευτικό μέτωπο ανατροπής», για το οποίο έκανε λόγο στην εισήγηση της η κ. Κατσέλη, το κείμενο της απόφασης αναφέρει:

«Δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε για μια ευρύτατη συμπαράταξη αριστερών, οικολογικών, σοσιαλιστικών και προοδευτικών δυνάμεων που προέρχονται από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, διαδρομές και βιώματα, που διατηρούν την αυτοτέλειά τους, αλλά ενώνουν τις δυνάμεις τους στη βάση μιας ελάχιστης προγραμματικής συμφωνίας για την ανατροπή της ακολουθούμενης αδιέξοδης πολιτικής.

Η συμπαράταξη αυτή θα ανατρέψει την στατική αριθμητική του χθες. Θα δώσει φωνή σε περιθωριοποιημένα στρώματα και πολιτική έκφραση σε μεσαία στρώματα που βιώνουν τη συμπίεση των εισοδημάτων τους, αλλά μένουν χωρίς πολιτική αντιπροσώπευση. Θα διευρύνει σημαντικά τη διαπραγματευτική μας δύναμη σε σχέση με τους πιστωτές μας.

Γιατί επιτυχής έκβαση στις διαπραγματεύσεις θα υπάρξει μόνο αν οι πιστωτές μας γνωρίζουν πως, από την άλλη μεριά του τραπεζιού, υπάρχει μια αποφασισμένη ομάδα με ξεκάθαρη εντολή ανατροπής της ακολουθούμενης πολιτικής και ισχυρή λαϊκή στήριξη».

Στην απόφαση δηλώνεται η δέσμευση της Κοινωνικής Συμφωνίας να συμβάλει «στην ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική ανασύνταξη της σοσιαλιστικής αριστεράς», καθώς και στη διαμόρφωση «ενός νέου αξιακού συστήματος για την πολιτική, την συλλογική δράση και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος».

Όπως σημειώνεται, «η αξιοπιστία της πολιτικής αποτελεί προϋπόθεση για την εθνική ανασυγκρότηση και την έξοδο από τη κρίση» και «σε τελευταία ανάλυση και η αποτελεσματικότητα κάθε σχεδίου εξαρτάται από την αξιοπιστία των φορέων και των προσώπων που το εισηγούνται».