ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς:Με «υποβρύχια κωλοτούμπα»,ο Βενιζέλος θα βυθίσει και τον Σαμαρά

Παππάς:Με «υποβρύχια κωλοτούμπα»,ο Βενιζέλος θα βυθίσει και τον Σαμαρά

Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να βγουν «όλα στο φως» στο σκάνδαλο των υποβρυχίων επανέλαβε σε συνέντευξή του ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.

Σε συνέντευξή του στα Επίκαιρα, ο κ. Παππάς αναρωτιέται τι έχει αλλάξει στη ΝΔ και πλέον δεν μιλούν για οσμή σκανδάλου…

«Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να ρωτήσετε τον κ. Μιχελάκη, τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Μειμαράκη αν άλλαξε κάτι. Γιατί θα τους ενοχλούσε τώρα το να γίνει έρευνα; Τι φοβούνται; Έχουν δοθεί απαντήσεις στον ελληνικό λαό για το γεγονός ότι πλήρωσε 2,5 δισ. και δεν έχει υποβρύχια; Θα σας πω όμως το εξής. Αν κάνουν την υποβρύχια κωλοτούμπα ο Βενιζέλος θα βυθίσει και το Σαμαρά μαζί με τον εαυτό του» σημείωσε ο κ. Παππάς.

Σχετικά με την οικονομική πολιτική που θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι «Το μνημόνιο έχει καταρρεύσει. Κανείς πλέον δεν μπορεί στα σοβαρά να υποστηρίζει ότι είναι εφαρμόσιμο, ή ότι μπορεί να οδηγήσει σε βιωσιμότητα του χρέους. Το ΔΝΤ και ο κ. Γκουρία που το παραδέχονται δεν είναι Συριζαίοι. Ο Σβόμποντα που λέει ότι η Τρόικα πρέπει να καταργηθεί ανήκει σε άλλη ομάδα. Άρα θα ήταν απολύτως ανεύθυνο από τη μεριά μας, και υπό το βάρος της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, να επιχειρήσουμε φτιασιδώματα ή μεσοβέζικες λύσεις σε σχέση με το μνημόνιο».

Μάλιστα, πρόσθεσε: «Τώρα, προϋπόθεση για να γίνει αυτό που περιγράφεται είναι να βρουν πρόσφορο έδαφος και έναν πρόθυμο ηγέτη τύπου Αναστασιάδη για να το εφαρμόσει. Αυτό δε θα υπάρχει. Αντίθετα η Ελλάδα θα έχει μια κυβέρνηση με ισχυρή και νωπή λαϊκή εντολή, αλλά και ένα μέτωπο ενάντια στα μνημόνια σε όλη την Ευρώπη το οποίο εκφράζεται από την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρεία της κομισιόν. Αυτό το μέτωπο είναι που θα γκρεμίσει το Μερκελισμό. Το μνημόνιο θα καταργηθεί. Αυτό το ξέρει η γερμανική ηγεσία. Πέρυσι έλεγαν ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα έχουμε δόση, δε θα έχουμε συντάξεις, δε θα έχουμε φάρμακα. Όλα αυτά συνέβησαν. Αλλά συνέβησαν γιατί πέρυσι κέρδισε η ΝΔ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ».