ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της πολιτικής κίνησης «Η Κοινωνία Πρώτα»

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της πολιτικής κίνησης «Η Κοινωνία Πρώτα»

Το πρόγραμμα και τη στρατηγική της πολιτικής κίνησης «Η Κοινωνία Πρώτα» παρουσίασαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης, Πάρις Μουτσινάς και Θεόδωρος Παραστάτιδης και αλλά στελέχη της, σε συνέντευξη Τύπου.

Όπως σημείωσαν η «Κοινωνία Πρώτα» θέτει τρεις προτεραιότητες: πρώτον, «να ανακόψει την καταστροφική, μνημονιακή υφεσιακή πορεία», δεύτερον, «να προωθήσει άμεσα τη μεταρρύθμιση του σαθρού πολιτικού συστήματος» και τρίτον «να αναπτυχτεί ένα νέο οικονομικό αναπτυξιακό μοντέλο». Ειδικότερα, έκαναν λόγο για ένα οικονομικό μοντέλο με τρεις άξονες (πιο αποτελεσματικό κράτος, ορθολογική ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και ανάπτυξη ενός ισχυρού τομέα κοινωνικής οικονομίας), και για θεσμοθέτηση ενός ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, σχηματισμό ενός δημόσιου τραπεζικού πυλώνα, ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αξιοποίηση δημοσίας περιουσίας. Σχετικά με τη στρατηγική που χρειάζεται για την έξοδο από την κρίση και την κοινωνική ανάκαμψη, η «Κοινωνία Πρώτα» θεωρεί ότι υπάρχουν δυο απαιτήσεις:

«Η αποδέσμευση από το ζυγό του μνημονίου, καθώς και η εφαρμογή ενός δημοκρατικού, προοδευτικού, αριστερού μεταρρυθμιστικού προγράμματος». «Η Κίνηση μας έχει χαρακτήρα δικτύου, στο πλαίσιο του οποίου τα μέλη έχουν μεγάλο βαθμό αυτονομίας», ανέφερε ο κ. Βουδούρης, για να συμπληρώσει πως «φιλοδοξούμε να είμαστε καταλύτης σε μια ευρύτερη συμμαχία των προοδευτικών, δημοκρατικών, αριστερών δυνάμεων». Σε ερώτηση σχετικά με την «Πρωτοβουλία των 58», ο κ. Βουδούρης ανέφερε πως πρόκειται για «ανακύκλωση του ΠΑΣΟΚ», καθώς «ξέρουν ότι αν πάει έτσι στις ευρωεκλογές θα υποστεί πανωλεθρία», ενώ ο κ. Παραστάτιδης συμπλήρωσε πως «προσπαθούν να εγκλωβίσουν κόσμο σε μια λογική σαν αυτή που ζούμε σήμερα».

908a3178c9715fb3559715c4ed9699f7 XL

Εξάλλου, ο κ. Βουδούρης σημείωσε πως η «Κοινωνία Πρώτα» δεν έχει καμία πολιτική συγγένεια με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ, επεσήμανε πως «αυτοί είναι που πρέπει να αποφασίσουν τι πολιτική θέλουν να ακολουθήσουν». Τέλος, όπως ανακοινώθηκε, η «Κοινωνία Πρώτα» προγραμματίζει την πραγματοποίηση πανελλαδικής συνδιάσκεψης την 25η Ιανουαρίου 2014, με αντικείμενο το ενδεχόμενο να μετεξελίχθη η κίνηση σε κόμμα, και γενικότερα την πορεία της.

Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα για ενότητα της «Κεντροαριστεράς» από την «πρωτοβουλία των 58»

Ρoή Ειδήσεων