ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται η συζήτηση του ν/σ για τον Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων

Συνεχίζεται η συζήτηση του ν/σ για τον Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων

Με την ακρόαση φορέων συνεχίζεται σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Ανάμεσα στους φορείς που έχουν κληθεί είναι η ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων), η ΠΟΕ-ΔΟΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών) και η ΠΑΣΕΓΕΣ.

Η Επιτροπή Οικονομικών, αμέσως μετά την ακρόαση, εισέρχεται στη συζήτηση των άρθρων του νομοσχεδίου με στόχο η πρώτη ανάγνωση να ολοκληρωθεί απόψε και την προσεχή Τρίτη να γίνει και η δεύτερη ανάγνωση. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι βελτιωτικές προτάσεις που έχουν γίνει από βουλευτές του κόμματος της συμπολίτευσης, οι οποίοι έχουν ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να κινηθεί επί τα βελτίω εισάγοντας εκπτώσεις φόρου για τα ακίνητα που είναι αναξιοποίητα (ξενοίκιαστα), αλλά και τα υποθηκευμένα στις τράπεζες.

Χαρακτηριστική του κλίματος είναι η δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ ανοίγοντας την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Οικονομικων: «Παρακαλούμε, κύριε πρόεδρε, να είστε λίγο πιο επιεικής στον χρόνο, που θα μας διαθέσετε, διότι η τελευταία επιθυμία των μελλοθανάτων πρέπει να γίνεται σεβαστή».

Διαβάστε επίσης: Στην Επιτροπή Οικονομικών το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

ΣΥΡΙΖΑ: Στα μέτρα της τρόικας το ν/σ για τον φόρο ακινήτων

Διπλό φόρο θα κληθούν να πληρώσουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων