ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ:Οι αποκαλύψεις Καντά σαρώνουν τη «γραμμή άμυνας» Βενιζέλου

ΣΥΡΙΖΑ:Οι αποκαλύψεις Καντά σαρώνουν τη «γραμμή άμυνας» Βενιζέλου

Σε ανακοίνωση προχώρησε το Τμήμα Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις αποκαλύψεις για τις «μίζες» από τα οπλικά συστήματα.

«Μόλις λίγες μέρες μετά τη συζήτηση του σκανδάλου των υποβρυχίων στη Βουλή, η χιονοστιβάδα που ξεκίνησε με τις αποκαλύψεις Κάντα σαρώνει τη «γραμμή άμυνας» Βενιζέλου και εκθέτει ανεπανόρθωτα όλα τα κόμματα που άσκησαν εξουσία στη μεταπολίτευση. Πίσω από τα στεγανά στο χώρο της Άμυνας, που διατήρησαν με θρησκευτική ευλάβεια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποκαλύπτεται ότι είχε στηθεί ένα απίστευτο δίκτυο που για δεκαετίες ολόκληρες έκανε πάρτι με τις προμήθειες στην πλάτη του ελληνικού λαού και σε βάρος της Άμυνας της χώρας.

Δημιουργούνται τεράστια ερωτηματικά κατά πόσο οπλικά συστήματα που αγοράστηκαν κάλυπταν όντως επιχειρησιακές ανάγκες των Ε.Δ ή τις ανάγκες χρηματισμού του δικτύου όταν μάλιστα πολλά από αυτά εγκαταλείφθηκαν στη συνέχεια στην τύχη τους. Οι μίζες που διακινήθηκαν αποτελούν πρόκληση για τον έλληνα φορολογούμενο που έχει σήμερα γονατίσει από τις πολιτικές της άγριας λιτότητας και πρόκληση για τη συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών των ΕΔ που σήμερα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

D6EF94A0FCF4B2DB9D4A9A6DC81F22

Η απάντηση στο πρόβλημα της διαφθοράς και της διαπλοκής στον ευαίσθητο χώρο των ΕΔ δεν πρόκειται να λυθεί με «ασπιρίνες», όπως είναι η αναθεώρηση του συστήματος προμηθειών των Ε.Δ, που έσπευσε να προτείνει σπασμωδικά η κυβέρνηση. Απαιτείται ένα νέο μοντέλο για το σχεδιασμό, τη λειτουργία και τις προμήθειες των ΕΔ που να πλαισιώνεται από ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα δημοκρατικού και κοινωνικού ελέγχου. Αυτή τη σελίδα στην ιστορία της Άμυνας της χώρας δεν μπορεί να τη γυρίσει το πολιτικό σύστημα που τη λεηλάτησε, αυτή τη σελίδα θα τη γυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακιστέος ο Παπαχρήστου, ελεύθερος ο Ευσταθίου

Προφυλακίσ​τηκε για τις μίζες στα εξοπλιστικά ο Δ. Παπαχρήστο​ς

Ελεύθερος με όρους ο Παναγιώτης Ευσταθίου

«Τσουνάμι» αποκαλύψεων για τις μίζες στα εξοπλιστικά

Διαφωνία ανακριτή και Εισαγγελέα για την προφυλάκιση του Π. Ευσταθίου

Σε ποιους μοίρασε μίζες 3 εκατ. ευρώ ο Π. Ευσταθίου

Απολογείται ο Π. Ευσταθίου για τα εξοπλιστικά

Ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ για τα 7 εκατ. ευρώ που επέστρεψε ο Α. Κάντας

Επέστρεψε τα πρώτα 7 εκατ. ευρώ απο τις μίζες ο Α. Κάντας

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο Παπαχρήστου

Διερευνά «αν και τι ήξερε ο Σημίτης» ο ανακριτής για τα εξοπλιστικά