ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φραστικό επεισόδιο Βούτση – Σταϊνμάγερ στη Βουλή

Φραστικό επεισόδιο Βούτση – Σταϊνμάγερ στη Βουλή

«Η πολιτική των μεταρρυθμίσεων μυρίζει αίμα», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών.

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Νίκου Βούτση και του Φράνκ Σταϊνμάγερ σημειώθηκε στη Βουλή κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας - Γερμανίας.

«Η πολιτική των μεταρρυθμίσεων μυρίζει αίμα» είπε ο Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, απευθυνόμενος στον γερμανό υπουργό Εξωτερικών.

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι είναι παράλογο να εξαγνίζεται μία λάθος συνταγή, προσθέτοντας πως είμαστε στα όρια της ανθρωπιστικής καταστροφής.

Παράλληλα, ζήτησε διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού χρέους το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ το θεωρεί επαχθές, καθώς, όπως υπογράμμισε προήλθε από «άχρηστους εξοπλισμούς και από τις μίζες για τις οποίες έχει ευθύνες και η χώρα σας».

Απαντώντας ο Γερμανός ΥΠΕΞ είπε πως «δεν θα ωφελήσει την Ελλάδα αν διαγράψει το δρόμο που ακολουθεί και πάει πίσω στο δρόμο του δανεισμού. «Αξίζει τον κόπο να ακολουθήσετε το δρόμο αυτό και είναι βέβαιο ότι σύντομα θα δρέψετε τους καρπούς», είπε ο κ. Σταϊνμάγερ.

«Οι απλές λύσεις δεν είναι βιώσιμες», σημείωσε, καλώντας τους πολίτες «να συνεχίσετε αυτό το δρόμο και να πάτε μέχρι τέλους για να φτάσετε στην ανάπτυξη».