ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ιερός πόλεμος» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τα «πιστεύω» του Τσίπρα

«Ιερός πόλεμος» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τα «πιστεύω» του Τσίπρα

Νέα σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή την αναφορά του υπευθύνου Θρησκευμάτων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ι. Αμανατίδη, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος.

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως είναι δικαίωμά του αλλά καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το βουλευτή του καθώς «ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας».

«Ο υπεύθυνος Θρησκευμάτων ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι.Αμανατίδης αποκάλυψε σήμερα το πρωί (ΣΚΑΪ TV) ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος. Δικαίωμα του. «Όμως, ο Ελληνικός λαός, πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας, γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει άμεσα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το βουλευτή του.

Υπενθυμίζει επίσης ότι το επίσημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τη φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι όπως παρουσίασε ο Τ. Κουράκης. «Ευχόμαστε η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τους Χριστιανούς Ορθοδόξους να μην οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

«Απειλούν με «χειροβομβίδες», εμπλέκουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα σχέδιά τους, τώρα ακόμα και την Εκκλησία. Ως που θα φτάσει ο κατήφορος του κ. Σαμαρά;» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίθεση στη ΝΔ από το Τατσόπουλο

«Σαμαρά, επειγόντως: πέτα τους ακροδεξιούς συμβούλους σου στα σκουπίδια». Αυτό δηλώνει στο Facebook ο ανεξάρτητος βουλευτής και συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος με αφορμή την ανακοίνωση της ΝΔ που καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποσαφηνίσει τα θρησκευτικά του «πιστεύω».

tsipras-ollandia

Αντιπαράθεση και για το ταξίδι Τσίπρα στην Ολλανδία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου επιτέθηκε σήμερα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη χθεσινή του ομιλία στην Ολλανδία, κατηγορώντας τον πως «αποκάλυψε για ακόμα μια φορά τις επικίνδυνες ψευδαισθήσεις και τους ακόμα πιο επικίνδυνους συμμάχους του».

«Μίλησε για το δίλημμα “Ανάπτυξη ή λιτότητα” αλλά απέφυγε να πει ότι ανάπτυξη με δανεικά σημαίνει χρεοκοπία, ξέχασε να αναφέρει ότι η Ελλάδα μπαίνει ήδη σε ανάπτυξη και αποσιώπησε πλήρως ότι το κόμμα στου οποίου τη συγκέντρωση μίλησε, είχε καταψηφίσει τη βοήθεια που δόθηκε στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου, «ο κ. Τσίπρας μιλάει για ανάπτυξη, αλλά φέρνει ερείπια και θεωρεί φίλους του, εκείνους οι οποίοι επιδίωκαν και επιδιώκουν την εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρώπη».

Άμεσα ήρθε η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σημείωσε ότι «καλό θα ήταν κάποιος στο Μέγαρο Μαξίμου να ενημερώσει άμεσα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι δεν συνιστούν ανάπτυξη ούτε τα χιλιάδες λουκέτα στις επιχειρήσεις, ούτε οι εκατομμύρια άνεργοι».

«To success story της ανάπτυξης δεν στήνεται πάνω στα ερείπια του μνημονίου, ούτε υλοποιείται με τη συνταγή της καταστροφικής λιτότητας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει τέλος πως «χρειάζεται ρήξη και αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη και όχι ασκήσεις υποταγής στην κ. Μέρκελ και τους συμμάχους της».

Διαβάστε επίσης:

Ν.Δ: Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας

Ανεβάζει «ταχύτητες» ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των δημοτικών εκλογών

Κεδίκογλου για Τσίπρα: Μιλάει για ανάπτυξη, αλλά φέρνει ερείπια

Τσίπρας για Μέρκελ: Φόρεσε ζουρλομανδύα στην ΕΕ