ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες αποκαλύψεις για τα εξοπλιστικά -Λίστα «φωτιά» με μίζες ως το 2010

Νέες αποκαλύψεις για τα εξοπλιστικά -Λίστα «φωτιά» με μίζες ως το 2010

-Από τα στοιχεία φαίνεται να αποκαλύπτονται εμβάσματα που πιθανότατα σχετίζονται με την συγκεκριμένη υπόθεση

-Απολογείται ξανά ο Αντώνης Κάντας

Λίστα με ύποπτα εμβάσματα που αφορούν την περίοδο 2001 έως το 2010 κατάσχεσαν οι ανακριτές της υπόθεσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων σε έφοδο που έκαναν στο γραφείο του ήδη προφυλακισμένου κατηγορούμενου, Δημήτρη Παπαχρήστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για λίστα με κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών το διάστημα από το 2001 έως το 2010. Οι κινήσεις αυτές φαίνονται να περιλαμβάνουν ύποπτα εμβάσματα σε άγνωστες μέχρι σήμερα εταιρείες, που πλέον βρίσκονται στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών.

Το περιεχόμενο της λίστας έχει μπει ήδη στο «μικροσκόπιο» των δύο ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση με τις μίζες για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων του στρατού από τη γερμανική εταιρεία Wegmann.

Από τα στοιχεία της λίστας φαίνεται να αποκαλύπτονται εμβάσματα που πιθανότατα σχετίζονται με την συγκεκριμένη υπόθεση και φαίνεται να έχουν σταλεί προς άγνωστες ως σήμερα εταιρείες.

Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί φέρονται ήδη να έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να αξιολογήσουν το σημαντικό υλικό που κατάσχεσαν αλλά και να εντοπίσουν τα στοιχεία των επίμαχων εταιρειών.

Στον ανακριτή ξανά ο Καντάς

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται απολογηθεί για το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης που ερευνούν οι ανακριτές Γεωργουλέας και Μάρκου, ο ήδη προσωρινά κρατούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ Αντώνης Κάντας.

Το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου κλήθηκε εκ νέου από τους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση και καλείται να απολογηθεί για τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, η απολογία του κ. Κάντα κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική, αφού εκτιμάται ότι θα συνδράμει αποφασιστικά προκειμένου να αποσαφηνιστούν στοιχεία και δεδομένα που περιήλθαν στα χέρια των ανακριτών για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα του στρατού.

Εκτός από τον Αντ.Κάντα, κλήσεις σε απολογίες έστειλαν οι ανακριτές Γεωργουλέας και Μάρκου και σε μια σειρά άλλων προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στις διαδρομές του «μαύρου χρήματος» των εξοπλιστικών προμηθειών.

Τα ονόματα των νέων εμπλεκόμενων έχουν προκύψει από τα όσα έχουν αναφέρει στις απολογίες τους οι συγκατηγορούμενοί τους.

Διαβάστε επίσης:

«Αμαρτωλά» εξοπλιστικά: Θύμα των Γερμανών, δήλωσε ο Ματαντός

Νέους λογαριασμούς με μίζες υπέδειξε ο Ματαντός

Ελεύθερος με 500.000 ο Μιχαήλ Ματαντός για τα εξοπλιστικά

Ο Ζήγρας βάζει στο «κάδρο» τον Παπαντωνίου

Με αγωγή «απαντά» ο Γ. Παπαντωνίου στον Ζήγρα