ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος: Παράδειγμα οι ήρωες των Ιμίων

Αβραμόπουλος: Παράδειγμα οι ήρωες των Ιμίων

Στην επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των Πεσόντων της Ναυτικής Αεροπορίας και των Πεσόντων Αξιωματικών στα Ίμια την 31η Ιανουαρίου 1996, παραβρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η τελετή στη μνήμη του Παναγιώτη Βλαχάκου, του Χριστόδουλου Καραθανάση και του Έκτορα Γιαλοψού τελέστηκε στη Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού στο Κοτρώνι Μαραθώνα. Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «η θυσία τους είναι παράδειγμα και οδηγός για όλα τα στελέχη τους μπροστά στο υπέρτατο χρέος προς την πατρίδα».

avramopoulos imia 77777476

Αναλυτικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε:

«Στεκόμαστε με σεβασμό, τιμή και ευγνωμοσύνη στη μνήμη των ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού, που με τη θυσία τους στέλνουν ένα διαρκές μήνυμα αυταπάρνησης και αφοσίωσης στην πατρίδα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, με υπερηφάνεια κρατούν στη μνήμη και την καρδιά τους, τους ήρωές μας και συμμετέχουν αποτίοντας τον δικό τους φόρο τιμής, θυμίζοντας σε όλους ότι η θυσία τους είναι παράδειγμα και οδηγός για όλα τα στελέχη τους μπροστά στο υπέρτατο χρέος προς την πατρίδα».

avramopoulos imia 77777476bb

Το παρόν στην τελετή έδωσαν επίσης η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος(Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς επίσης και συγγενείς των πεσόντων.

Διαβάστε επίσης:

Η εικόνα της Αγ. Βαρβάρας από το Καστελόριζο συγκίνησε τον Αβραμόπουλο