ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη θέση του Επιτρόπου στην Ε.Ε. ορέγεται... ο Βενιζέλος!

Τη θέση του Επιτρόπου στην Ε.Ε. ορέγεται... ο Βενιζέλος!

Ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδα στρατηγικής και φέρεται να επιθυμεί τη θέση του Επιτρόπου στην Ε.Ε.

Όπως αποκάλυψε αποκλειστικά στο newsbomb.gr πολύ στενός συνεργάτης του, ο κ. Βενιζέλος βλέποντας τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει το άλλοτε κραταιό Κίνημα υπό την ηγεσία του:

• Δεν αποκλείει ακόμα και τη «βελούδινη» αποχώρησή του απ' τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με το επιχείρημα ότι ανοίγει το δρόμο στη νέα γενιά και παραδίδει τη σκυτάλη σε ένα «αντι-Τσίπρα»!

Τα πάντα, κατά τον στενό του συνεργάτη, θα κριθούν απ' τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, εκεί «παίζει τα ρέστα του».
Αν το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό, ακόμα και υπό το σχήμα της «Ελιάς» που πλέον είναι οριστικό ότι θα δώσει τη μάχη, τότε η αποχώρησή του θα είναι μονόδρομος.

Αλλά και σε περίπτωση κάπως θετικού αποτελέσματος (δηλαδή ενός ποσοστού κοντά στο 10%...) , πάλι δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα παραμείνει επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ.

Άλλωστε είναι σχεδόν σίγουρο, ότι ο Βενιζέλος δεν θα είναι ο επικεφαλής της «Ελιάς», ούτε όταν διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές!

Αυτό έχει ήδη συζητηθεί παρασκηνιακά με τις άλλες «συνιστώσες» της «Ελιάς» και είναι κάτι που έπεισε τελικά και τον Α. Λοβέρδο να συμμετάσχει στο εγχείρημα!
Όλα συνεπώς παραπέμπουν σε αυτή τη «βελούδινη» αποχώρηση του Βενιζέλου απ' την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που θα επιχειρηθεί να εμφανιστεί σαν οικειοθελής και όχι επιβληθείσα απ' την -σκληρότατη και αμείλικτη- πραγματικότητα...

Ωστόσο και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, πάντοτε αλαζών και μη αποδεχόμενος σε ουδεμία περίπτωση την ταπείνωση, έχει διερευνήσει τρόπους «ομαλής εξόδου» από την εν Ελλάδι κεντρική πολιτική σκηνή.

Επειδή διαβλέπει ότι μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές το πιθανότερο είναι να προκύψει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, συνεπώς δεν θα υπάρχει για τον ίδιο κυβερνητικός ρόλος (ανεξάρτητα απ' το ποια θα είναι η κυβέρνηση) έχει επιλέξει να διεκδικήσει θέση στην Ευρώπη!

Ψάχνοντας τη θέση που θα του ταίριαζε, έχει περιοριστεί στην διεκδίκηση της θέσης του Επιτρόπου στην Κομισιόν, αφού δεν βλέπει κάποια άλλη πιο «υψηλή», δεδομένων των συσχετισμών και ισορροπιών...

Μάλιστα -κατά τις ίδιες πληροφορίες- έχει ήδη κάνει κουβέντα γι' αυτό με τον πρωθυπουργό και κυβερνητικό του εταίρο Αντ. Σαμαρά, ο οποίος δεν είναι αντίθετος, αν τελικά πάει σε αυτή τη «λύση» ο Βενιζέλος!
Βέβαια υπάρχει ένα πρόβλημα.
Όπως έχει αποκαλύψει το newsbomb.gr, ο Αντ. Σαμαράς έχει υποσχεθεί τη θέση της Επιτρόπου στην Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνάντηση που είχαν προ μηνών.

Αλλά μάλλον αυτό μπορεί να ξεπεραστεί, εφόσον τελικά ο αντιπρόεδρός του επιμείνει να μετακομίσει στην Ευρώπη...

Διαβάστε επίσης:

Λεφτά... υπάρχουν για ειρηνευτικές επιχειρήσεις!