Άρης Σπηλιωτόπουλος: Παίρνω μεγάλο ρίσκο

Άρης Σπηλιωτόπουλος: Παίρνω μεγάλο ρίσκο

Για το μεγάλο ρίσκο που αναλαμβάνει, όπως είπε, κατεβαίνοντας ως υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων μίλησε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ασκώντας κριτική στο νυν δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, καθώς και στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

«Υπάρχει πολύ μεγάλο ρίσκο. Αφήνω πίσω τις πολιτικές μου φιλοδοξίες...Το ρίσκο δεν είναι μόνο η θέση, είναι κυρίως το αποτέλεσμα», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Mega και πρόσθεσε ότι ανταποκρίθηκε στην πιο δύσκολη εκλογική μάχη.

«Δεν μπήκα στον δήμο για να γίνω γνωστός. Δεν είναι αρχή πολιτικής καριέρας, είναι η αρχή ενός νέου κεφαλαίου στη ζώη μου», είπε. Ξεκαθάρισε ακόμη ότι εάν δεν τα καταφέρει ως δήμαρχος θα παραιτηθεί και θα εγκαταλείψει πλήρως την πολιτική.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος υποστήριξε ότι η απόφασή του να διεκδικήσει τη δημαρχία δεν ήταν ευκαιριακή, αλλά μια απόφαση ζωής. «Αυτήν την πόλη την αγάπησα και αποφάσισα με όλες μου τις δυνάμεις όλα όσα αποκόμισα να τα δώσω στην πόλη που αγαπώ», σημείωσε και δεσμεύτηκε να καταθέσει την εμπειρία που έχει ως βουλευτής και υπουργός.

Τόνισε ότι είναι επιλογή το να ζει στο κέντρο της Αθήνας, για την οποία είπε ότι αυτή τη στιγμή «δεν είναι η πόλη που μας αξίζει». Η πρότασή του, όπως εξήγησε, είναι καθαρά αυτοδιοικητική και οι βασικές προτεραιότητες του προγράμματός του έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του πολίτη, δηλ. μια πόλη πιο καθαρή, πιο ασφαλή, πιο φιλόξενη και μια πόλη που θα γίνει κέντρο επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Σπηλιωτόπουλο, οι προτάσεις του είναι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες, έχουν κοστολογηθεί και θα έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Εκτοξεύοντας βολές κατά του κ. Καμίνη, τόν κατηγόρησε ότι έμεινε στη διαχείριση ενός ταμείου -η οποία αναγνώρισε ότι ήταν συνετή- και δεν έκανε κανένα έργο. «Δεν ψηφίζουμε για να βγάλουμε διαχειριστή στην πολυκατοικία», είπε χαρακτηριστικά. Στάθηκε ακόμη στο γεγονός ότι στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Καμίνης στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ και παρατήρησε: «Ξέρουμε ποιά είναι η απήχηση του ΠΑΣΟΚ πια».

Για τον  Νικήτα Κακλαμάνη ανέφερε μόνο ότι έχει μεγάλη εμπειρία και ότι «ξέρει ο ίδιος πώς μπορεί να είναι χρήσιμος και στην παράταξη και στον εαυτό του». Tέλος επέκρινε ιδιαίτερα τις προτάσεις του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Αθήνας, εστιάζοντας στο θέμα του παρεμπορίου αλλά και της ασφάλειας της πόλης, ενώ καταλόγισε στον κ. Σακελλαρίδη «ξύλινο πολιτικό λόγο».