ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«O Καμίνης δηλώνει ανεξάρτητος ενώ στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ»

«O Καμίνης δηλώνει ανεξάρτητος ενώ στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ»

Τους λόγους για τους οποίους θέτει υποψηφιότητα στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές εξήγησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης σε ενημερωτική συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους, όπου και ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του, την ερχόμενη Τετάρτη 12 Μαρτίου.

Όπως σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης -και αναφέρει στο ενημερωτικό σημείωμα που διένειμε- δεν πιστεύει σε «εκλεκτούς, δακτυλίδια και κλίκες». Αντιθέτως θεωρεί ότι η Αθήνα έχει πλέον ανάγκη έναν δήμαρχο «που η εκλογή του θα σημάνει το τέλος της μεταπολίτευσης στην αυτοδιοίκηση. Το τέλος δηλαδή της αυτοδιοίκησης των κομματικών επιλογών και εξαρτήσεων». Το πρότυπο αυτό, υποστηρίζει, δεν αντιπροσωπεύει ο κ. Καμίνης που «το 2010 γιόρτασε τη νίκη του παρέα με τον Γιώργο Παπανδρέου και τώρα δηλώνει δήθεν ανεξάρτητος, ενώ κατεβαίνει ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ».

Και καταλογίζει στον νυν δήμαρχο ότι «εφαρμόζει πιστά τα μνημόνια σαν απλός λογιστής». Αναγνωρίζει ότι έκανε σφάλματα κατά τη θητεία του το διάστημα 2006-2010, αλλά -όπως σημειώνει- «σφάλματα κάνουμε μόνον όταν δουλεύουμε και προσπαθούμε». Όσον αφορά τις προτεραιότητές του, στην κορυφή θέτει την κοινωνική συνοχή και την έμπρακτη στήριξη των αδυνάτων. Ακολουθεί «το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών στο κέντρο και τις γειτονιές, η πάταξη του παραεμπορίου και της λαθρομετανάστευσης σε συνεργασία με την αστυνομία, η υποστήριξη των μικρών επιχειρήσεων και η ενίσχυση του τουρισμού».

kaklamanis-nikitas

Δριμεία επίθεση εκτοξεύει ο κ. Κακλαμάνης «στο μύθο του νοικοκυρέματος των οικονομικών» από τον κ. Καμίνη. Σημειώνει ότι ο νυν δήμαρχος ξεκίνησε τη θητεία του με 30 εκατ. ευρώ «προίκα», ότι οι δαπάνες για μισθολογικό κόστος (λόγω ενιαίου μισθολογίου, απολύσεων συμβασιούχων, συνταξιοδότησης και κινητικότητας-διαθεσιμότητας) μειώθηκαν κατά 118 εκατ. ευρώ τα έτη 2011-2013, οι αμοιβές των αιρετών μειώθηκαν λόγω «Καλλικράτη» κατά 500.000 ευρώ και οι κοινωνικές παροχές μειώθηκαν συνολικά κατά 38,5 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα λειτουργικά έσοδα ο κ. Κακλαμάνης σημειώνει ότι το 2013 σε σχέση με το 2010 μειώθηκαν κατά 105,3 εκατ. ευρώ, ότι ο δήμος αντιμετωπίζει πρόβλημα άντλησης ιδίων εσόδων και για αυτό ο οίκος Moody's προβλέπει μεγάλη πιθανότητα πτώχευσης.

Επίσης ο κ. Κακλαμάνης υποστηρίζει ότι το διάστημα 2006-2010 η ακίνητη περιουσία του δήμου είχε αυξηθεί κατά 13%, ενώ επί των ημερών του νυν δημάρχου μειώθηκε. Κατηγορεί, μάλιστα, τον κ. Καμίνη ότι ψεύδεται όταν μιλά για πλεόνασμα 45 εκατ. ευρώ, διότι το πλεόνασμα του 2013 θα είναι γνωστό στις 31 Μαρτίου 2014, οπότε θα κατατεθεί ο απολογισμός χρήσης του 2013 και πως το πλεόνασμα του 2012 ήταν 12,47 εκατ. ευρώ. Τέλος, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας απαρίθμησε τα έργα που έγιναν σε όλους τους τομείς την περίοδο 2006-2010.

Διαβάστε επίσης:

«Επίθεση» Κακλαμάνη σε Καμίνη μέσω Twitter

Σακελλαρίδης: Ο Καμίνης είναι ο εκλεκτός του Βενιζέλου