ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις Βρυξέλλες ο Βενιζέλος

Στις Βρυξέλλες ο Βενιζέλος

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ημερήσια διάταξης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ θα βρίσκονται οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και η πορεία της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.

Παράλληλα θα συζητηθούν, η κατάσταση στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, οι εξελίξεις της εμφύλιας σύγκρουσης στη Συρία (ανθρωπιστική πρόσβαση, καταστροφή χημικών όπλων, αντιμετώπιση τρομοκρατίας), καθώς και η προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου ΕΕ- Αφρικής.

Την Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014, ο κ. Βενιζέλος θα προεδρεύσει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου, το οποίο θα εστιάσει σε θέματα ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και απασχόλησης (Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, Βιομηχανική Ανταγωνιστικότητα, Κλιματική Αλλαγή και Ενέργεια). Θα εξετασθούν, επίσης, η «Έκθεση Συνθέσεως» της Προεδρίας, η οποία θα συνοψίζει την έως τώρα εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, καθώς και η «Ετήσια Έρευνα για την Ανάπτυξη».