ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Ήρθε η ώρα για να τελειώνει το φαινόμενο της ανομίας

Χρυσοχοΐδης: Ήρθε η ώρα για να τελειώνει το φαινόμενο της ανομίας

Επίσκεψη στο λιμάνι της Πάτρας πραγματοποίησε το απόγευμα ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με σκοπό να επιβλέψει ελέγχους σε φορτηγά, τόσο μέσα στο λιμάνι όσο και έξω από αυτό.

«Έχει παρατηρηθεί ότι συμβαίνει μια εκτεταμένη ανομία σε σχέση με τις μεταφορές στη χώρα μας, με απώλεια εσόδων και παράβαση των κανόνων υγιούς ανταγωνισμού» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, υπογραμμίζοντας πως «έχουμε υποχρέωση ως πολιτεία, να προστατεύσουμε τη νομιμότητα, να εξοικονομήσουμε έσοδα και να προστατεύσουμε τον υγιή ανταγωνισμό».

Στη συνέχεια, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι οι έλεγχοι έχουν ως στόχο να στείλουν το μήνυμα προς όλους, ότι η Ελλάδα λαμβάνει μέτρα και πως το λιμάνι της Πάτρας λύνει μια σειρά από σημαντικά προβλήματα. Μάλιστα, όπως τόνισε σε αυτό το σημείο, «μετά το μεταναστευτικό, ήρθε η ώρα για να τελειώνει και το φαινόμενο της ανομίας στις μεταφορές».

Ακόμη, ο υπουργός Μεταφορών επισήμανε πως «πρέπει να γίνουμε μια χώρα της νομιμότητας», ώστε, όπως συμπλήρωσε, «να εκλείψουν φαινόμενα που αυξάνουν το κόστος των διακινούμενων αγαθών και πλήττουν τους μεταφορείς της χώρας».

Όσον αφορά στα έργα που γίνονται στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ξεκαθάρισε ότι «η "Ολυμπία Οδός" εργάζεται σε πολύ υψηλούς ρυθμούς, οι οποίοι θα ενταθούν το επόμενο δίμηνο και ο δρόμος θα παραδίδεται τμηματικά».

Σχετικά με τα έργα στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, ο υπουργός Μεταφορών είπε ότι οι εργασίες εξελίσσονται δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και όπως πρόσθεσε, «σε ενάμισι χρόνο η Ιόνια οδός θα έχει παραδοθεί, ως ολοκληρωμένος οδικός άξονας».