ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μίχαλου με Αμερικανούς επιχειρηματίες

Συνάντηση Μίχαλου με Αμερικανούς επιχειρηματίες

Συνάντηση Γεν. Γραμματέα ΔΟΣ ΥΠΕΞ Π. Μίχαλου με αποστολή Αμερικανών επιχειρηματιών - μέλη του Προγράμματος Παγκόσμιας Επιχειρηματικότητας του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μίχαλος, είχε, σήμερα, Δευτέρα 28 Απριλίου, συνάντηση, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με αντιπροσωπεία Αμερικανών επιχειρηματιών, μέλη αποστολής του Προγράμματος Παγκόσμιας Επιχειρηματικότητας του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Η αμερικανική αντιπροσωπεία αποτελείται από 13 επενδυτές και επιχειρηματίες από τους τομείς της τεχνολογίας, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της γαστρονομίας, του μάρκετιγκ, των συμβουλευτικών υπηρεσιών και του real estate.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του εθνικού μας προϊόντος, ο κ. Μίχαλος παρουσίασε τις νέες ευκαιρίες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η Ελλάδα ως επενδυτικός προορισμός, με έμφαση στις νεοφυείς (start ups) επιχειρήσεις εξαγωγικού χαρακτήρα. Αναφέρθηκε δε στη σημασία της επιχειρηματικότητας ως καταλύτη ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας, καθώς και στο ρόλο της οικονομικής διπλωματίας στη δημιουργία θέσεων εργασίας, με έμφαση στην καινοτομία και την εξωστρέφεια.