ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2014: Επίθεση Μηταφίδη σε Μπουτάρη και Καλαφάτη

Εκλογές 2014: Επίθεση Μηταφίδη σε Μπουτάρη και Καλαφάτη

«Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών στο Δήμο Θεσσαλονίκης είναι κυβερνητικός δήμαρχος ή δήμαρχος της κοινωνικής Αριστεράς. Δεν διαλέγουμε ανάμεσα σε ποικιλίες του ίδιου σάπιου φρούτου», επεσήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος, με την παράταξη "Ανοιχτή Πόλη", Τριαντάφυλος Μηταφίδης, κατά την ομιλία του σε προεκλογική εκδήλωση στην Τούμπα, και επιτέθηκε στον Γιάννη Μπουτάρη και τον Σταύρο Καλαφάτη.

«Ο κ. Μπουτάρης είναι ο άνθρωπος του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Το λέει και καμαρώνει. Είναι ΠΑΣΟΚ και το δηλώνει ακόμη και σήμερα. Έχει βουλιάξει στο πηχτό σκοτάδι που άπλωσε η πιο αντιλαϊκή κυβέρνηση, με ακροδεξιά κατεύθυνση που γνώρισε η χώρα μεταπολιτευτικά», είπε για τον δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Γιάννη Μπουτάρη και πρόσθεσε:

«Τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης πάντα βάφτιζαν "ανεξάρτητους" τους πράσινους ή γαλάζιους υποψήφιους έως την προηγουμένη των εκλογών. Ο ίδιος ο "ανεξάρτητος" κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι, αν κερδίσει, μπορεί "να πανηγυρίζει ο κ. Βενιζέλος"! Η διοίκηση Μπουτάρη εξαντλήθηκε σε πλατωνικές διαμαρτυρίες απέναντι στον οικονομικό στραγγαλισμό της Αυτοδιοίκησης. Ανέχεται να παρακρατούνται από την κρατική χρηματοδότηση τα κλοπιμαία επί δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου. "Όλοι μαζί τα κλέψαμε;". Γιατί δεν ζήτησε τη διαγραφή των κλεμμένων οφειλών προς την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, όπως έγινε π.χ. με την Μοτορόιλ, με την ψήφο και του κ. Καλαφάτη; Δεν βλέπετε ότι δεν χάνει ευκαιρία να καλοδέχεται τους Γερμανούς γκαουλάιτερ και να παίρνει τα εύσημα τους για τις "καλές πρακτικές του", δηλαδή την εφαρμογή των μνημονίων».

Ο κ. Μηταφίδης κάλεσε, επίσης, τους Θεσσαλονικείς την Κυριακή 19 Μαΐου να ψηφίσουν και στο άτυπο δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και να πουν ένα "αποστομωτικό όχι".

Διαβάστε επίσης:

Νέα δημοσκόπηση: Μικρό προβάδισμα της ΝΔ στις Ευρωεκλογές