ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με χειροπέδες στη Βουλή Γερμενής-Μπούκουρας

Με χειροπέδες στη Βουλή Γερμενής-Μπούκουρας

Στη Βουλή θα πάνε σήμερα, με χειροπέδες, οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και Στάθης Μπούκουρας, για να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια επί της συζήτησης των νέων αιτήσεων άρσης της βουλευτικής τους ασυλίας.

Για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας, προφυλακισμένοι εν ενεργεία βουλευτές θα μεταφερθούν με χειροπέδες στη Βουλή προκειμένου να συμμετάσχουν σε κοινοβουλευτική διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τη φρουρά του κοινοβουλίου έχουν εκπονήσει ειδικό σχέδιο μεταγωγής των προφυλακισμένων από τις φυλακές στη Βουλή, αλλά και για την μετακίνησή τους εντός του κτηρίου.

Ειδικότερα, κλούβα της Αστυνομίας θα φέρει τους κ.κ. Γερμενή και Μπούκουρα από τα σωφρονιστικά καταστήματα Κορυδαλλού και Ναυπλίου αντίστοιχα έως την είσοδο του Μεγάρου της Βουλής όπου και θα τους παραλάβουν, χωρίς χειροπέδες, οι άνδρες της ασφάλειας του κοινοβουλίου οι οποίοι θα τους συνοδεύουν παντού εκτός από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι.

Κατηγορούμενοι είναι επίσης και οι βουλευτές Ζαρούλια, Κούζηλος, Κουκούτσης και Αρβανίτης, οι οποίοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Οι δικαστές τους αποδίδουν ρόλο συμμετοχής και διεύθυνσης από κοινού στην εγκληματική οργάνωση, την οποία ταυτίζουν με τον πολιτικό σχηματισμό της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα γίνει η μεταγωγή του Γερμενή στη Βουλή

Άδεια για αυτοπρόσωπη παρουσία στη Βουλή στον Στ. Μπούκουρα

Ροή Ειδήσεων