ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαμός στη Βουλή-Έξαλλος ο Κασιδιάρης: Απαγορεύτηκε η είσοδος πολιτών (vid)

Χαμός στη Βουλή-Έξαλλος ο Κασιδιάρης: Απαγορεύτηκε η είσοδος πολιτών (vid)

«Ιστορική» είναι η σημερινή ημέρα καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά βουλευτές προσέρχονται στη Βουλή φορώντας χειροπέδες

Απαγορεύτηκε για σήμερα μέχρι τις 13:00 περίπου η είσοδος πολιτών στο Κοινοβούλιο λόγω της μετάβασης των προσωρινώς κρατουμένων στις φυλακές βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα.

Η απαγόρευση εντάσσεται στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων ασφαλείας που ελήφθησαν, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής.

Η Χρυσή Αυγή, με αφορμή την μεταγωγή των δύο προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής Μπούκουρα και Γερμενή στη Βουλή, είχε ζητήσει 40 προσκλήσεις.

Ωστόσο, η Βουλή αποφάσισε για λόγους ασφαλείας να απαγορεύσει -από τις 10 μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι- την είσοδο πολιτών στη Βουλή.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου αντέδρασε στην απαγόρευση, υπογραμμίζοντας στην Ολομέλεια πως δίνεται κακό μήνυμα στους πολίτες.

Στην απαγόρευση εισόδου αντέδρασε η Χρυσή Αυγή. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης μίλησε στην Ολομέλεια, σημειώνοντας: «κλειδώθηκε η Βουλή και απαγορεύθηκε η είσοδος στους πολίτες. Αν θεωρείτε ότι είστε χούντα, να το πείτε».

«Εξηγήστε μας τι φοβάστε», συνέχισε ο Ηλίας Κασιδιάρης και πρόσθεσε: «κλείστε το κανάλι της Βουλής και πείτε ότι είμαστε χούντα». Ανέφερε ότι ακόμη και οι γονείς του Γ. Γερμενή δεν έχουν δικαίωμα να τον δουν.

Διαβάστε επίσης:

ΤΩΡΑ: Έφτασαν στη Βουλή Μπούκουρας-Γερμενής

Με χειροπέδες στη Βουλή Γερμενής-Μπούκουρας