ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοτικές εκλογές 2014: Δυναμική παρουσία Κουκά στη Μύκονο

Δημοτικές εκλογές 2014: Δυναμική παρουσία Κουκά στη Μύκονο

Ένας από τους νεότερους υποψηφίους σε όλη την Ελλάδα διεκδικεί τη Δημαρχεία ενός από τα πλέον γνωστά νησιά σε όλο τον κόσμο, τη Μύκονο.

Ο Κωνσταντίνος Κουκάς, Δικηγόρος και Αντιπρόεδρος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συγκρότησε ένα συνδυασμό με 62 κοινωνικά και επαγγελματικά καταξιωμένους Μυκονιάτες (η πλειοψηφία των οποίων βάζει υποψηφιότητα για πρώτη φορά) και κατορθώνει να συσπειρώσει το μεγαλύτερο μέρος της μυκονιάτικης κοινωνίας.

Ο ίδιος έχει επιλέξει να μην κάνει προσωπικές αναφορές και να μην ασχολείται με το παρελθόν παρά να δώσει έμφαση στο μέλλον, αναδεικνύοντας το όραμά του για τη Μύκονο του 2020. Γι’ αυτό και προχώρησε σε έναν ευρύτατο διάλογο με τους πολίτες και τους φορείς του νησιού και συγκρότησε ένα ρεαλιστικό και στοχευμένο πρόγραμμα στηριγμένο πάνω σε πέντε βασικούς άξονες.

-Τη προστασία του περιβάλλοντος

- Την ενίσχυση του τουρισμού

-Την ενίσχυση των κοινωνικών δομών

-Τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και

-Τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου.

Είναι δε χαρακτηριστικό για τη φιλοσοφία του ότι έδωσε πρόσφατα συνέντευξη στους Sunday Times - επ’ ευκαιρία της αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Λονδίνου και Μυκόνου - όπου έκανε εκτενή αναφορά τόσο στις φυσικές ομορφιές, όσο όμως και στις πολλές εναλλακτικές επιλογές του επισκέπτη στο νησί.

Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη βελτίωση και την αναβάθμιση της προβολής του νησιού σε όλο τον κόσμο. Όπως επίσης και μια ιδιαίτερη αναφορά στην αξία και τη σημασία της βρετανικής αγοράς.

Διαβάστε επίσης:

Εκνευρισμός στο Μαξίμου από τα… παιχνίδια Βενιζέλου