ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Die Welt: «Με χειροπέδες στο ελληνικό κοινοβούλιο»

Die Welt: «Με χειροπέδες στο ελληνικό κοινοβούλιο»

«Με χειροπέδες στο ελληνικό κοινοβούλιο» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Die Welt, η οποία αναφέρεται στην εμφάνιση Μιχαλολιάκου στο κοινοβούλιο, οχτώ μήνες μετά τη σύλληψή του.

«Παρά τις χειροπέδες εμφανίστηκε με μια ορισμένη υπεροχή. Το κόμμα του συγκέντρωσε καλά ποσοστά στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στις μισές εκλογικές περιφέρειες η Χρυσή Αυγή αναδείχθηκε τρίτη δύναμη και έφτασε το 9,5%. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι το σύνολο της ηγεσίας του κόμματος βρίσκεται στη φυλακή. Το 2009 η Χρυσή Αυγή ήταν σχεδόν ανύπαρκτη».

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η Tageszeitung του Βερολίνου, η οποία σημειώνει: «Το Σύνταγμα ισχύει και για τους εχθρούς του Συντάγματος. Αυτό ευνοεί τρία ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, τα οποία εδώ και οχτώ μήνες βρίσκονται στη φυλακή για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για άλλα εγκλήματα».

Συγκεκριμένα για την εμφάνιση Μιχαλολιάκου η εφημερίδα γράφει: «Ήδη από πολύ νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες οπαδοί μπροστά από το κοινοβούλιο για να πανηγυρίσουν τον αρχηγό τους. Όταν ο Μιχαλολιάκος πήρε το λόγο για πέντε λεπτά, το πρώτο που ξεκαθάρισε είναι ότι δεν πρόκειται να σεβαστεί το χρόνο. Στο κάτω-κάτω είναι ο αρχηγός του τρίτου πιο ισχυρού κόμματος στις ευρωεκλογές, όπως ξεκαθάρισε.»

Διαβάστε επίσης

Ο Μιχαλολιάκος πήρε φόρα... «Σκάσε ρε…» (βίντεο)