ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σαμαράς ψάχνει επενδυτές για να σώσει την οικονομία

Ο Σαμαράς ψάχνει επενδυτές για να σώσει την οικονομία

Μετά από τρία χρόνια αντιλαϊκών μέτρων αποφάσισαν να στραφούν στις επενδύσεις

Αφού με τις μνημονιακές πολιτικές δεν είναι άσπρη μέρα, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να στραφεί προς τις επενδύσεις με στόχο να σώσει ότι σώζεται από την ελληνική οικονομία.

Φυσικά αυτό έχει και κόστος για τη χώρα μας, αφού ουσιαστικά η κυβέρνηση σχεδιάζει το ξεπούλημα των πάντων.

Ο κ. Σαμαράς το αμέσως επόμενο διάστημα θα συναντηθεί με επενδυτές από όλο τον κόσμο με σκοπό να τους πείσει να επενδύσουν στη χώρα μας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι ένα ασφαλές μέρος για επενδύσεις.

Το κάλεσμα για επενδύσεις με... επανεκκίνηση της οικονομίας από τη θάλασσα που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στη ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια» ήταν άλλη μία προσπάθεια για να προσελκύσει επενδυτές. Ο ίδιος το τελευταίο διάστημα πυκνώνει τις επαφές του με οικονομικούς παράγοντες, εντός και εκτός Ελλάδος, για να ενισχύσει το στρατηγικό σχέδιό του για αύξηση των επενδύσεων, ενώ στηρίζει πολλά για να γίνει η χώρα μας επενδυτικός προορισμός στην καινούργια νομοθεσία που έχει στόχο να αυξήσει την προσέλκυση ξένων επιχειρήσεων.

Ο Πρωθυπουργός με ικανοποίηση πληροφορήθηκε ότι και η Coca-Cola Τρία Εψιλον προχωρεί τους επόμενους μήνες στην υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων στην ελληνική αγορά, ύψους 11 εκατ. ευρώ, στις μονάδες της εταιρείας στο Σχηματάρι και στο Αίγιο, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί και με αρκετούς επικεφαλής σημαντικών private equity funds.

Η προσοχή όμως του Πρωθυπουργού στρέφεται στις τρεις σημαντικές επισκέψεις που θα γίνουν στην Αθήνα. Την αρχή θα κάνει ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάν Αλίεφ, που έρχεται στην Αθήνα 15-17 Ιουνίου και έχει στην ατζέντα του να συζητήσει θέματα που αφορούν την κατασκευή του αγωγού TAP και την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ από τη Socar.

Αμέσως μετά ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στην Πορτογαλία όπου θα είναι ομιλητής σε συνεδρίαση ομάδας εργασίας του ΕΛΚ. Στη Λισαβώνα θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Πέδρο Κοέλιο, ενώ στην εκδήλωση θα παρεβρεθούν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν και ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γίρκι Κατάινεν.

Άκρως ενδιαφέρουσα είναι η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Κίνας Λι Κετσιάνγκ που θα βρίσκεται στην Ελλάδα το διάστημα 17-19 Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κινέζος ηγέτης θα υπογράψει τον «φιλικό διακανονισμό» μεταξύ ΟΛΠ και Cosco, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι θα ανακοινώσει πως η κινεζική πλευρά θα επενδύσει ένα πολύ μεγάλο ποσό στον Πειραιά για να κατασκευαστούν εγκαταστάσεις και να διπλασιαστούν τα φορτία που διακινούνται.

Επίσης στην Αθήνα θα φθάσει και ο σεΐχης του Κουβέιτ Σαμπάχ Καλίντ αλ Χαμάντ αλ Σαμπάχ που θα συνοδεύεται από ιδιώτες επιχειρηματίες και επικεφαλής κρατικών φορέων, μεταξύ των οποίων και του οργανισμού επενδύσεων της χώρας (Kuwait Investment Authority).

Διαβάστε επίσης:

Ελληνικό Επενδυτικό Φόρουμ στη Νέα Υόρκη με ομιλητές τους Σταϊκούρα και Μηταράκη

Σε Αθήνα και Κρήτη ο Κινέζος πρωθυπουργός

La Tribune: Η Ελλάδα σύντομα βασίλισσα του πετρελαίου;