ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: «Παρών» στην ορκωμοσία του νέου προέδρου της Αιγύπτου

Βενιζέλος: «Παρών» στην ορκωμοσία του νέου προέδρου της Αιγύπτου

Στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του νέου Προέδρου της Αιγύπτου εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος μετέφερε στον κ. Al- Sisi τα συγχαρητήρια και τις θερμές ευχές τόσο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, όσο και της ελληνικής Κυβέρνησης.

Ευχαρίστησε, επίσης, τον απερχόμενο μεταβατικό Πρόεδρο κ. Μανσούρ για τη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ενώ συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμύνης της Αιγύπτου.

Στο περιθώριο της τελετής και του επίσημου γεύματος, ο κ. Βενιζέλος είχε ακόμα την ευκαιρία να ανταλλάξει σκέψεις με πολλούς από τους αρχηγούς κρατών και υπουργούς Εξωτερικών που μετείχαν, κυρίως από τον αφρικανικό και αραβικό κόσμο, αλλά και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι πολλοί από τους υπουργούς Εξωτερικών που βρέθηκαν στο Κάιρο, αναμένονται την Τρίτη στην Αθήνα για τη σύνοδο των ΥΠΕΞ Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αραβικού Συνδέσμου, ενώ θα έχουν προγραμματισμένες διμερείς συναντήσεις με τον κ. Βενιζέλο.

Διαβάστε ακόμα:

Αίγυπτος: Ορκίστηκε ο Σίσι, ψυχρή υποδοχή στη Δύση