ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Παπακώστα: Καρφιά προς Άδωνι και γέφυρες σε γιατρούς-φαρμακοποιούς

Κ. Παπακώστα: Καρφιά προς Άδωνι και γέφυρες σε γιατρούς-φαρμακοποιούς

Την καλύτερη συνεργασία με γιατρούς, φαρμακοποιούς και γενικά επιστημονικούς φορείς πρόκρινε η Κατερίνα Παπακώστα ως προτεραιότητα της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, σε συνέντευξή της λίγο πριν ορκιστεί υφυπουργός Υγείας.


Η κ. Παπακώστα, ωστόσο, άφησε αιχμές για την τακτική που ακολούθησε ο πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι «χωρίς τους επιστήμονες, ως κοινωνία, έχω την αίσθηση ότι δεν θα μπορέσουμε να παράξουμε τη δουλειά την οποία επιθυμούμε εμείς και θέλει η κοινωνία από εμάς και είναι και η εντολή, η οποία μας έχει ανατεθεί. Αυτά θα γίνουν και ελπίζω με πνεύμα αλληλεγγύης και καλής συνεργασίας και με στοχευόμενες προτεραιότητες».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Κατερίνα Παπακώστα υποστήριξε επίσης ότι ο «πυρήνας της πολιτικής μας δραστηριότητας, που πρόκειται να αναπτυχθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα» περιγράφεται με τις εξής τρεις λέξεις: «όλα για τον άνθρωπο».

«Αυτό που λέμε κοινωνική ατζέντα, δηλαδή, να αισθανθούν οι συμπολίτες μας και κυρίως οι περισσότερο αδύναμοι ότι υπάρχει αλληλεγγύη, ενδιαφέρον και πολιτικές, οι οποίες θα προσπαθήσουν να επιλύσουν υπαρκτά προβλήματα σε δύσκολους καιρούς», διευκρίνισε.

Διαβάστε επίσης:

Βορίδης και Υγεία κρίνουν την κυβέρνηση